‘Celebrity MasterChef’: Wim Willaert neemt enorm risico en flirt met uitschakeling

De derde week van Celebrity MasterChef is van start gegaan met een serieuze thriller. Tijdens de eliminatie zag het er even niet goed uit voor Wim Willaert, maar toch besloot hij na lang twijfelen om zijn immuniteitspin niet in te zetten. Daardoor riskeerde hij wel af te vallen.

We waren gisteren al toe aan de vijfde aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarbij werd de groep voor het eerst in teams verdeeld. Twee teams van vier kandidaten namen het tegen elkaar op, waarbij de verliezers het risico zullen lopen om het spel te moeten verlaten.

Linde Merckpoel, die vorige week nipt tweede werd in de vleesopdracht, mocht als beloning voor die goede prestatie haar ploeggenoten kiezen. Ze koos daarbij voor Bent Van Looy, Hakim Chatar en Lynn Van den Broeck in haar eigen team. Waardoor het tweede team bestond uit Cath Luyten, Boris Devis, Charlie De Wulf en Wim Willaert. 

Airfryer

De teams moesten aan de slag met knolselder en het was inderdaad het team van Linde dat als winnaar uit de bus kwam. Daardoor moesten Cath, Boris, Charlie en Wim de eliminatieproef spelen. Die bestond erin om te koken met misschien wel het hipste keukentoestel van het moment: een Airfryer.

Voor Wim Willaert was dat geen eenvoudige opdracht, want hij had nog nooit met een Airfryer gewerkt. Bovendien had hij opnieuw moeilijk met het dresseren van zijn bord, iets waar de jury al eerder commentaar op had gegeven.

Immuniteit?

Gelukkig voor hem had hij, als winnaar van de vleesopdracht vorige week, nog een immuniteitspin die hem sowieso naar de volgende aflevering kon brengen. Die kon hij inzetten tot het einde van de eliminatieopdracht. Wim twijfelde dan ook lang, maar besloot het erop te wagen, iets waarvoor de jury respect leek te hebben. Het bleek uiteindelijk de beste keuze, want het was Charlie De Wulf die Celebrity MasterChef moest verlaten.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag rond 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...