Celstraffen en hoge boetes voor Nederlandse YouTubers die Area 51 binnendrongen

Ties Granzier en Govert Sweep, de Nederlandse YouTubers die vorige week werden opgepakt in de Amerikaanse legerbasis Area 51, kennen hun straf. Ze moeten nog drie dagen de cel in, krijgen een boete van omgerekend zo’n 2.000 euro per persoon en moeten al hun camera-apparatuur inleveren. De jongens reageren aangeslagen. Na de celstraf en het betalen van de boete mogen ze weer naar Nederland.

Al het materiaal, dat Ties en Govert bij zich hadden wanneer ze opgepakt werden in Area 51, is in beslag genomen. Het gaat daarbij om camera’s, opnames en een drone. Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

Eigenlijk een jaar cel gevorderd

Ze zaten al in de cel, moeten nu opnieuw drie dagen brommen en krijgen nog een boete van 2.280 dollar per persoon. Als ze die geldsom niet kunnen ophoesten, moeten ze nog een week extra in de cel blijven. Eigenlijk had het parket in de staat Nevada een jaar in de lokale gevangenis gevorderd, maar ze hebben het op een akkoord kunnen gooien met justitie.

Niet de bedoeling

Thomas Scherpenzeel, de manager van Ties, laat weten dat het voorde YouTubers “ontzettend pittig” is dat ze toch nog drie dagen de cel in moeten: “Ze wilden samen een trip maken. Daar besloten ze dat ze het gebied wilden bezoeken. Dat dit er allemaal uit zou komen, hebben ze totaal niet verwacht en was ook zeker niet hun intentie. Ze hebben creatieve vrijheid.” 

“Wij wisten alleen dat ze samen op vakantie gingen. En als YouTuber neem je natuurlijk je camera mee om daar wat video’s te maken, maar ons was niet bekend dat ze Area51 wilden bezoeken.”

Nieuw filmpje

“Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen, maar we hebben van onze fouten geleerd en het is goed dat we straks terug zullen zijn”, reageren de jongens in een nieuw filmpje. “We gaan niet nog eens in de problemen raken.”

Gesponsorde artikelen