Straks concerten in de ruimte? The Chainsmokers mikken op optreden in de stratosfeer

The Chainsmokers, het duo achter talloze dancehits, willen in 2024 een concert geven aan de rand van de ruimte. Met de hulp van het ruimtetoerismebedrijf World View zou het tweetal in een hogedrukcapsule optreden die op een hoogte van 30 kilometer aan een stratosferische ballon is bevestigd.

Voor Drew Taggart en Alex Pall, de twee leden van The Chainsmokers, zou het een kans zijn om hun droom om de ruimte in te gaan, enigszins waar te maken. Een officieel ruimteconcert wordt het nog niet, want de ruimte begint op zowat 100 kilometer hoogte. Van haar kant hoopt World View dat dit eerste concert jongeren en andere artiesten zal inspireren.

Het “bijna-ruimteconcert”, dat mogelijk uren zal duren en opgenomen wordt, zal dus strikt gezien plaatsvinden in de stratosfeer, de tweede laag van de atmosfeer van de aarde. Meer details over de opname en de uitzending van het concert worden pas later bekendgemaakt.

Links The Chainsmokers, rechts de capsule – foto’s World View

Cultuur in de ruimte

Het zou sowieso niet het eerste culturele evenement zijn in de ruimte. Een Russische filmploeg is erin geslaagd om aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS gedurende twaalf dagen opnames voor een bioscoopfilm te maken. Er is ook sprake van dat Tom Cruise op dezelfde locatie scènes voor een film gaat opnemen.

Maar dat alles duidt erop dat de culturele sector toenemende interesse heeft in ruimteprojecten. “De ruimte hoeft niet alleen weggelegd te zijn voor wetenschappers en ingenieurs”, vindt World View.

Het concert mag dan nog niet voor de “echte” ruimte gepland zijn, het zou natuurlijk wel een stunt zijn van het ruimtetoerismebedrijf World View. Het is een kans om naam te maken naast de veel bekendere sectorgenoten SpaceX, Blue Origin en Virgin Galactic.

(evb)

Meer
Lees meer...