Charli D’Amelio maakt profiel aan bij concurrent Triller: einde van Tiktok nabij?

Charli D'Amelio
TikTok @charlidamelio

Charli D’Amelio is de populairste TikTokker van het moment. De 16-jarige Amerikaanse heeft meer dan 87 miljoen volgers op de app. Maar nu heeft ze ook haar zinnen gezet op een nieuwe app: Triller.

TikTok is dé app van het moment, maar de toekomst ervan lijkt onzeker. Dat komt vooral doordat de Amerikaanse president Donald Trump de app voor geen haar vertrouwt en wil bannen in de Verenigde Staten. Daarom krijgen verschillende TikTokkers het warm en zoeken ze hun heil op een andere app: Triller.

Triller

Triller bestaat al sinds 2015, maar zat altijd in de schaduw van Musical.ly, nu TikTok. Maar toen recent TikTok geband werd in India kreeg de app een boost. Het is niet enkel India dat twijfels heeft over TikTok, ook de Amerikaanse president Donald Trump dreigde er lang mee om TikTok te bannen als er geen Amerikaanse overnemer gevonden zou worden voor de Amerikaanse tak. Trump vermoedt namelijk dat TikTok gebruikt wordt om gegevens van Amerikaanse burgers door te spelen aan de Chinese overheid.

Recent kwam het nieuws dat Oracle TikTok zou overnemen, maar het zou maar gaan om een klein deel van het bedrijf en dus niet de volledige Amerikaanse tak. TikTok heeft namelijk een andere oplossing gevonden. Het zal de Amerikaanse tak verhuizen naar de Verenigde Staten om het daar onder te brengen als losstaand bedrijf.

Charli D’Amelio

Door de dreigementen van Donald Trump waren het onzekere tijden voor de mensen voor wie TikTok een fulltime job is. Charli D’Amelio is dan misschien nog maar 16 jaar oud, ze wist wel al een fortuin van enkele miljoenen bij elkaar te sprokkelen door de app.

Maar ze dreigde dus haar platform, en haar meer dan 87 miljoen volgers, kwijt te raken. Daardoor heeft ze zichzelf nu, net zoals duizenden andere TikTokkers, een vangnet gegeven. Dat deed ze door een profiel aan te maken op Triller, een gelijkaardige app, waar Trump geen problemen mee heeft. In tegendeel. De Amerikaanse president maakte er in augustus zelf nog een account op. Of Triller ook echt de nieuwe TikTok kan worden, is natuurlijk nog de vraag, maar met grote namen als Charli D’Amelio die de oversteek maken, wordt die kans wel groter.

Gesponsorde artikelen