Check die foto’s en dat filmpje! Zwaarste tyfoon in 25 jaar richt immense schade aan in Japan

Check die foto’s en dat filmpje! Zwaarste tyfoon in 25 jaar richt immense schade aan in Japan

In het westen van Japan heeft tyfoon Jebi een spoor van vernieling achtergelaten. Ten minste driehonderd mensen zijn gewond geraakt en 1,2 miljoen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Jebi kostte aan zeker tien mensen in Japan het leven. Het is de zwaarste storm die het land treft in 25 jaar.

Onder meer de miljoenensteden Kyoto en Osaka werden getroffen. Duizenden reizigers zijn geƫvacueerd vanaf het internationale vliegveld van Osaka. De mensen strandden op de luchthaven, nadat een boot op de enige toegangsweg was gebotst. Het vliegveld is gebouwd op een kunstmatig eiland.

De miserie is trouwens nog niet gedaan. Bewoners zijn gewaarschuwd voor aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van Jebi. De tyfoon kwam aan land op het schiereiland Shikoku en ging van daaruit naar het noorden langs Osaka en Kyoto.

Jebi is de zwaarste storm in Japan sinds 1993. Het land is sinds juni meerdere malen door heftig noodweer getroffen. In de regio Hiroshima kwamen eerder al meer dan tweehonderd mensen om het leven door een tyfoon. Daarna werd het hele land getroffen door een ernstige hittegolf, maar tegelijkertijd kwamen ook meerdere tyfoons aan land.

De foto’s spreken boekdelen. Auto’s werden als blaadjes van bomen op een hoopje geblazen, tankers werden gewoon aan land gesmeten door de storm, bruggen begaven het:

epa

Gesponsorde artikelen