Check this out: de Gogoro, de Tesla van de scooters

Ooit al gehoord van een smartscooter? Nope, wij ook niet. Tot nu dan. Want binnenkort komt de Gogoro, een elektrische scooter die tal van coole opties heeft, op de markt. Het Taiwanese moederbedrijf mikt vooral op grootsteden, in het bijzonder op Aziatische, want daar zijn scooters niet weg te denken uit het straatbeeld.

De Gogoro zal in het begin enkel te koop zijn in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Vanaf 27 juni kunnen Taiwanezen deze smartscooter pre-orderen. Maar het bedrijf wil om de Gogoro in de toekomst ook in andere landen te lanceren. Hoeveel moet dit grapje dan kosten? Zo’n 3.600 euro. Fair enough, niet? Zeker wanneer je hoort wat deze tweewieler allemaal kan.

Vooruitstrevend concept

Als je de prijs al te gek vind, dan wordt het nog straffer. Wanneer je een Gogoro koopt krijg je er twee maanden gratis onderhoud en een diefstalverzekering van één jaar bij. Maar dat is nog niet alles. Gogoro heeft een systeem bedacht waardoor op verschillende plaatsen in een stad Gogorobaterijen te vinden zijn in oplaadstations. Wie een Gogoro koopt mag twee jaar gratis batterijen verwisselen.

In Taipei zijn er zo’n 32 oplaadstations voorzien. Dat is al een goed begin. Met twee volle batterijen kan je een kleine 100 km rijden. Het is ook mogelijk om je smartphone te linken aan je scooter waardoor je de kleuren en het patroon van de lichten, het geluid van de activatie, de display, enz kan customizen.

Kopers moeten wel met het volgende rekening houden. Gogoro heeft nog niets laten weten over de prijs van de baterijen na de gratis periode van twee jaar. Daarnaast zijn deze oplaadstations enkel in Taiwan te vinden dus kan de scooter enkel daar gebruikt worden. In de toekomst kan dat natuurlijk veranderen.

Gogoro
Gogoro

Bekijk hier het filmpje!

Meer
Lees meer...