Cheerleadende vaders gaan viraal op internet

We weten al langer dan vandaag dat cheerleading enorm populair is in de Verenigde Staten. Meestal zijn het jonge meisjes die deze sport beoefenen. Maar een groepje vaders uit New Jersey bracht daar verandering in. Ze wilden hun dochters steunen en deden dat op een wel heel originele manier!

5, 6, 7, 8, Daddy Bolts! Zo beginnen de vaders aan hun eerste cheerleadingsshow. Hun mental support voor hun dochters brengen ze met hun eigen routine wel naar een heel nieuw level. Wij hebben zo een licht vermoeden dat de prijs van de beste vaders naar de Daddy Bolts gaat!

Bekijk hier hoe de Daddy Bolts zich volledig geven tijdens hun optreden:

https://www.facebook.com/lindenborochargers/videos/1668910849914608/?xts[0]=68.ARDyXgIVykzOcH9z_qEvBbbD7flRCn93bnKNfctFZiIHEhQXEqSFte_V7wPMvKozxwbg2KvZJfTvMX0OcM2VGj_yt2NGqUf8IDm4l-6JhF3rmdecX0K8oS5UemkGvhzoCq7Uhc2CcnPcTfVDywmL6plXDVwEn5YXRc5MQii5A80gi3sQgENkZdUjFPPQNPB03pVPMyqDuhpufNnGzaqJ8OMNZrTxlfpX_P457zSjTZkyD9kEXGDlcAXQH9OipPRU9MROOn9jMRnc3vhZJJNtWF17lQJDNSjog7_hEXJ3Re1hmkNqCyUwv1-JLVaWuAyYAYZS4y1IAoknEaVPaKYDBZlXa2XEaUOV&tn=-R

Daddy Bolts

Een groep vaders die allemaal dochters hebben in dezelfde cheerleadinggroep kwamen vaak supporteren voor hun meisjes. Maar op een dag vroeg één van de coaches of de mannen zelf geen zin hadden om te cheeren. En dat was een kans die ze niet konden weigeren. Dus zo geschiedde! De papa’s vormden een team en kroonden zichzelf tot de Daddy Bolts die de Linden-Boro Chargers Cheerleading vertegenwoordigen. Met geen enkele ervaring smeten ze zich volledig in hun nieuwe sport.

De afgelopen zes weken oefenden de papa’s 90 minuten per week, waarbij ze moeilijke basket tosses, stunts en piramides leerden. Zo ondervonden ze aan den lijve wat hun dochters wekelijks doen. Onlangs was hun eerste optreden voor publiek op de Spirit Extreme Competition in Sicklerville. En dat deden ze geweldig goed!

Dit vinden de dochters van hun dansende vaders:

Nieuwe hobby

Wat was nu eigenlijk de echte reden waarom de vaders aan hun nieuwe hobby begonnen? Hun liefde voor hun dochters natuurlijk! “Je kan geen ‘nee’ zeggen omdat het voor de kinderen is. Je wilt de meisjes steun geven”, vertelde cheer dad Amit Darji. Het perspectief van de papa’s op hun dochters hobby is alvast helemaal positief veranderd sinds dat ze de sport zelf uitoefenen.

“Ik heb zeker een nieuw diepgaand respect voor mijn dochters met wat ze allemaal doen op de mat”, zei een andere vader. “De meisjes doen hier ongelooflijke dingen.” De band tussen de vaders is alvast sterker geworden. “Nu zijn we een broederschap, we zijn een familie geworden”, zei cheerleader Darnell Rippey.

De eerste routine was slechts het begin voor de Daddy Bolts. “We maken ons klaar voor volgend jaar”, vertelden ze. “Er komen grotere en betere dingen aan.”

Meer
Lees meer...