Chefs kunnen zich vanaf nu aanbieden voor Jong Keukengeweld: driegangenmenu’s aan een voordeelprijs

Chefs kunnen zich vanaf nu aanbieden voor Jong Keukengeweld: driegangenmenu’s aan een voordeelprijs

Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden slaan weer de handen in elkaar voor een zoektocht naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld. Jonge chef-koks onder 35 jaar kunnen zich tot 31 maart kandidaat stellen om hun kunnen aan de Vlaamse jeugd te tonen.

Ondertussen bestaat het initiatief Jong Keukengeweld al 10 jaar. Het concept: Toerisme Vlaanderen wil jongeren ook eens de kans geven om gastronomische kost van eigen bodem te proeven aan een voordeelprijs.

“Deze jonge topchefs moeten de hele wereld verleiden om naar gastronomisch Vlaanderen af te zakken”, klinkt het bij Toerisme Vlaanderen. “Door in binnen- en buitenland uit te pakken met deze jonge culinaire toptalenten wil Toerisme Vlaanderen de toeristische bestemming Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldkaart zetten en de hele wereld letterlijk en figuurlijk laten proeven van onze bestemming.”

Onder 59 euro

De chefs moeten hun klanten minstens een driegangenmenu aanbieden met aangepaste wijnen, bieren en water voor een prijs onder de 59 euro. Dat menu wordt in oktober en in maart geserveerd aan mensen tussen 18 en 30 jaar.

“De geselecteerde chefs kunnen meewerken aan de internationale acties van Toerisme Vlaanderen maar ook aan acties in eigen land, telkens onder de noemer van één campagne”, meldt Toerisme Vlaanderen nog.

Anoniem bezoek

De vakjury gaat de restaurants van alle kandidaat-chefs de komende maanden een anoniem bezoek brengen. Op 10 september maakt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) de nieuwe lichting chefs bekend.

Chefs kunnen zich hier kandidaat stellen tot 31 maart.

Gesponsorde artikelen