China bant Marvel Studios niet langer, ‘Black Panther’ eerste release in bioscoop sinds 2019

Na een ban op alles wat met Marvel Studios had te maken, zullen er in 2023 opnieuw Marvelfilms in de Chinese bioscopen verschijnen. Dat maakt Marvel zelf bekend. De voorbije jaren waren de nieuwe projecten nooit te zien in het land, waardoor het bedrijf heel wat inkomsten misliep. Maar daar komt binnenkort dus opnieuw verandering in.

Bijna vier jaar geleden kwam de laatste Marvelfilm uit in de Chinese bioscopen. Het gaat daarbij om Spider-Man: Far From Home uit 2019. Daarna kwam er een ban op alle films die uit de Marvelcatalogus kwamen en kregen Chinese fans heel wat projecten niet te zien. Daar komt volgende maand verandering in, want zowel Black Panther: Wakanda Forever als Ant-Man and the Wasp: Quantumania kregen zonet een Chinese releasedatum.

Ban op Marvelfilms

Al sinds 2019 krijgen Chinese fans van het Marvel Cinematic Universe (MCU) de kans niet meer om nieuwe films te gaan kijken in de bioscoop. Na de release van Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home besloot het land namelijk om alle films uit het MCU te verbannen. Een specifieke reden daarvoor is nooit gegeven, al denken velen dat het gaat om de kleine LGBTQ+-verwijzingen en de komst van heel wat progressieve personages.

Door die ban kregen Chinese fans films als Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Shang-Chi en Black Widow niet te zien. Maar aan die ban lijkt met de komst van Black Panther: Wakanda Forever en Ant-Man: Quantumania eindelijk een einde aan te komen. Die films kregen zonet namelijk een releasedatum in China. De tweede Black Panther verschijnt op 7 februari. De derde Ant-Man komt op 17 februari in de Chinese bioscoop.

Of ook andere komende projecten zoals Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels in China zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...