Chinese Apple Watch-kloon kost 89 euro en heeft een batterij die tot 45 dagen meegaat

Chinese Apple Watch-kloon kost 89 euro en heeft een batterij die tot 45 dagen meegaat

De Chinese tech-fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe, revolutionaire smartwatch op de mark gebracht: Amazfit Bip. De meest bijzondere feature: de batterij van de smartwatch gaat tot maar liefst 45 dagen mee. En er hangt een prijskaartje aan van amper 99 dollar of zo’n 89 euro.

De Amazfit Bip is in feite een kloon van de veel duurdere Apple Watch. Maar het gaat écht niet om een brolkopie. Zo is het Chinese bedrijf Xiaomi gespecialiseerd in het ontwikkelen smartwatches, alleen is het bedrijf in het Westen nog niet echt bekend. Ondanks de spotprijs van 99 dollar heeft de Bip alles te bieden wat je van een degelijke smartwatch mag verwachten.

Het toestel kan je sportactiviteiten bijhouden, beschikt over een versnellingsmeter en een ingebouwde GPS tracking unit, brengt je slaapritme in kaart en heeft ook nog eens een hartslagmeter.

Zowel Android als iOS

Ook houdt het slimme horloge notificaties van je smartphone bij en kan je er je berichten op checken. Er kunnen zelfs een aantal apps mee bediend worden. De Bip is zowel compatibel met Android als met iOS.

De Bip is waterdicht met het strenge keurmerk IP68, waar de duurste smartphones over beschikken. IP68 impliceert dat de fabrikant garantie geeft als je toestel door waterschade kapot is. Bovendien is het toestel uitgerust om dertig minuten lang anderhalve meter onder water mee te zwemmen.

Tot 45 dagen batterij

Voor het design van de Bip zijn de Chinezen duidelijk gaan spieken bij de Apple Watch en bij Pebble. Vooral de ronde, rechthoekige vorm is erg gelijkaardig.

Maar de beste feature is de batterij, die maar om de anderhalve maand in het stopcontact moet. Ondanks dit immense uithoudingsvermogen van 45 dagen met “minimale notificaties” en 30 dagen bij normaal gebruik is de Bip uitgerust met een gedetailleerd IPS-schermpje, dat altijd aan staat en ook nog eens kleuren weergeeft. Het kleurenschermpje zit achter het ijzersterke en duurzame Gorilla Glass 3.

Verschil met duurdere smartwatches?

Wat is dan het grote verschil tussen een Bip en een Apple Watch (prijs: minstens 369 euro) of Android Wear horloge (prijs: rond 300 euro)? De mogelijkheden voor externe apps. Zo bestaat er (nog) geen aparte app store voor deze slimme horloge, waardoor de mogelijkheden van de Bip beperkt blijven tot bovenstaande functies. Maar geef toe: voor een prijsverschil van zo’n 200 euro kan je écht niet sukkelen.

Het horloge is nu al verkrijgbaar in het zwart. Voor de rode, groene en witte kleuropties moeten we wachten tot maart.

Gesponsorde artikelen