Chinese hackers bemachtigen geheime informatie over wapens van de Amerikaanse marine en ze werken wellicht voor de staat

Chinese hackers bemachtigen geheime informatie over wapens van de Amerikaanse marine en ze werken wellicht voor de staat

Hackers van de Chinese staat zouden na een computerinbraak honderden gigabytes verkregen hebben aan vertrouwelijke informatie over wapens van de Amerikaanse marine. De computerkraak zou dit jaar nog gepleegd zijn.

Het gaat niet om een hack van computersystemen van de Amerikaanse marine zelf, maar van de systemen van een bedrijf waar de marine beroep op doet. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van informatie van Amerikaanse ambtenaren die anoniem wensen te blijven.

Het is niet geweten om welk bedrijf het precies gaat. Maar er werd bevestigd dat er veel geheime data gestolen werd, ongeveer 614 GB. De Amerikanen spreken van “Chinese staatshackers”.

Torpedo’s

Vooral over het marineproject ‘Sea Dragon’, dat sinds 2012 bestaat, zijn er gegevens buitgemaakt. Het gaat onder andere over plannen voor een wapensysteem voor onderzeeërs. Washington zou van plan zijn om vanaf 2020 torpedo’s te bevestigen aan hun onderzeeërs. De journalisten van The Washington Post mogen niet zeggen om welk specifiek wapensysteem het gaat.

De FBI heeft nu een onderzoek opgestart naar de hack. Daarvoor werkt het samen met de marine. Bij de FBI heeft nog niemand gereageerd op het bericht.

Gesponsorde artikelen