Chinezen houden ijsbeer in shoppingcenter … zodat shoppers er selfies mee kunnen nemen

Chinezen houden ijsbeer in shoppingcenter … zodat shoppers er selfies mee kunnen nemen

De zieligste ijsbeer ter wereld woont in een shoppingcenter in Guangzhou, China, waar zijn enige bestaansreden selfies met shoppers is. Dierenrechtenactivisten proberen met man en macht om hem vrij te krijgen, voorlopig zonder resultaat.

De ijsbeer is niet het enige dier dat gehouden wordt in het Grandview shoppingcenter in Guangzhou, China. Er zitten ook zes jonge beloega’s, vijf walrussen, poolvossen en een wolf. Ze zitten er al een hele tijd en er wordt van in het begin ook al tegen geprotesteerd, maar sinds een aantal maanden is het protest weer aan het pieken omdat er een video opgedoken is waarin de ijsbeer lusteloos op de grond ligt. Dierenrechtenorganisaties roepen shoppers op om het winkelcentrum te boycotten tot alle dieren er weg zijn.

“Geen enkel dier zou op deze manier opgesloten mogen worden, en ijsberen zijn dan nog de moeilijkste dieren om in gevangenschap te houden, dat is algemeen geweten”, legt Animals Asia Animal Welfare Director Dave Neale uit aan de Britse krant The Mirror. “IJsberen hebben enorm veel ruimte nodig om te wandelen, lopen, klimmen en jagen. De lijst van wat zij nodig hebben, is zeer lang. En wat zij écht nodig hebben, is in alle vrijheid in het wild leven. Waarvoor lijdt deze beer? Voor selfies? Om te winkelen?”

Dit zijn de zielige beelden die het recente protest deden oplaaien:

Gesponsorde artikelen