Cho Gue-sung aka nr. 9 van Zuid-Korea tekent contract bij Europese club

De 25-jarige Zuid-Koreaanse spits Cho Gue-sung zal vanaf volgend seizoen spelen voor de Deense club FC Midtjylland. Misschien doet zijn naam niet meteen een belletje rinkelen, maar waarschijnlijk ken je hem dan wel als “nummer 9 van Zuid-Korea”. Cho werd een van de revelaties van het WK en liep zo bij veel ploegen in de kijker.

De Zuid-Koreaanse voetballer Cho Gue-sung heeft de ploeg Jeonbuk Hyundai Motors FC uit zijn thuisland ingeruild voor de Deense club FC Midtjylland. Cho werd wereldberoemd op het WK voetbal eind vorig jaar. Hij scoorde daar twee goals voor de Zuid-Koreaanse nationale ploeg en schreef daarmee geschiedenis, want nooit eerder kon een Zuid-Koreaanse speler twee keer scoren in dezelfde wedstrijd op een WK. Na het WK waren heel wat ploegen geïnteresseerd in de 25-jarige spits, maar aanvankelijk gaf hij aan dat hij bij z’n ploeg wilde blijven, maar nu maakt hij dus toch de overstap.

Van Zuid-Korea naar Denemarken

Cho Gue-sung kende vorig jaar een sterk seizoen bij z’n ploeg Jeonbuk Hyundai Motors FC. Hij scoorde in totaal 17 goals en werd zo topscorer in de Zuid-Koreaanse K League. Maar nu zoekt hij andere oorden op. Heel wat Europese ploegen toonden interesse in de Zuid-Koreaan, maar uiteindelijk koos hij voor de Deense ploeg FC Midtjylland. Eerder deze week vloog Cho naar Denemarken om zijn contract te ondertekenen en ondertussen trainde hij al mee met de kern. Volgens Deense bronnen zou hij verkocht zijn aan de ploeg voor een bedrag van 3 miljoen euro.

“Ik had veel kansen om naar Europa te komen, maar ik heb het gevoel dat ik de juiste keuze maakte”, vertelt Cho in een officieel statement van FC Midtjylland. Het zou landgenoot en huidig technisch directeur bij Jeonbuk Hyundai Motors FC, Park Ji-sung, zijn geweest die Cho adviseerde om naar FC Midtjylland te trekken. Park begon zijn Europese carrière zelf bij PSV in Nederland, waarna hij zeven jaar speelde bij Manchester United.  

“Nummer 9 van Zuid-Korea”

Naast zijn twee doelpunten in de match tegen Ghana liep Cho Gue-sung ook in de kijker door z’n looks. Veel mensen bestempelden hem als de knapste speler op het WK en foto’s en video’s van de speler gingen viraal op sociale media. In de match tegen Portugal enkele dagen later wist Cho opnieuw op te vallen door een scheldwoord in het Portugees te leren om naar Cristiano Ronaldo te kunnen roepen.

Door dat alles groeide de populariteit van Cho en zag hij zijn aantal volgers op Instagram stijgen van zo’n 30.000 naar meer dan een miljoen. Ondertussen staat de teller zelfs op 2,4 miljoen volgers.

Meer
Lees meer...