Chocoholics opgelet: op deze plek in Brussel kan je non-stop gratis chocolade eten

Chocoholics opgelet: op deze plek in Brussel kan je non-stop gratis chocolade eten
Pixabay

Goed nieuws voor alle chocoladefans, want in Brussel kan je non-stop chocolade proeven. Dat vertelde de Britse journalist Jon Stone op Twitter na een bezoekje aan Brussel .

Op vlak van chocolade winnen we in België nog steeds. Toeristen komen met plezier van over de hele wereld om onze lekkernij te proeven en te kopen. Dat laatste hoeft nu niet meer per se, want in Sint-Pieters-Leeuw kan je in de Neuhaus Factory Shop eindeloos gratis chocolade blijven proeven. De shop ligt op het einde van de Brusselse metrolijn 5, op acht minuten stappen van metrostation Erasmus.

All you can eat

In de shop kan je zoveel chocolade eten als je zelf wenst. Naast de normale chocoladedozen van Neuhaus, staan er ook second choice-dozen. Die zijn gevuld met pralines die bijvoorbeeld misvormd zijn, maar waarvan de smaak nog steeds hetzelfde is. De dozen zijn te koop per kilogram en kosten een pak minder dan de normale.

De tweet van journalist Jon Stone kon op veel enthousiaste reacties rekenen. Een groot aantal wou meteen een citytrip naar Brussel plannen, anderen vroegen de precieze route-omschrijving en nog anderen begonnen al te watertanden bij de gedachte alleen. De all you can eat-formule heeft wel een aantal voorwaarden. Zo mag je nooit zelf een doos openen en mag je geen samples meenemen. Alles wat je daar uit de doos neemt, moet ook op.

Tips

Als je de Neuhaus Factory Shop wil buitenkomen zonder pijnlijke buik, dan bereid je je best voor. De blog En Route Traveler geeft een aantal tips voor de chocoholics die zich aan een tripje naar Brussel willen wagen. Zo ga je best vroeg op de dag om te vermijden dat er al veel soorten op zijn, neem je best een fles water mee om alles weg te spoelen, ga je best met een vriend(in) om alle samples te delen en begin je best niet met proeven op een volle maag.

Gesponsorde artikelen