Chocolade, dat smaakt altijd. En eigenlijk heb je geen reden nodig om ervan te (mogen) eten. Maar als je toch zou twijfelen of dat stuk chocolade nu zo’n goed idee is, dan kunnen wij je meteen geruststellen. Het is namelijk áltijd een goed idee om chocolade te eten, en dat bewijzen deze 15 redenen:
1. Chocolade is simpelweg superlekker
Zalig genieten!
2. En smaakt het hele jaar door
Of je die nu puur eet, in de vorm van chocolade-ijs als warme chocolademelk of op een nog andere manier, chocolade past in élk seizoen.
3. Er is ook altijd een ideale gelegenheid voor chocolade
Sinterklaas of Pasen, pralines op Valentijnsdag of voor Secretaressedag: chocolade is altijd een goed idee.
4. En er zijn zoveel soorten dat je altijd wel dé perfecte chocolade vindt
Heb je vandaag zin in pure chocolade? Of ben je meer in the mood voor nootjes of een fruitvulling? Geen probleem!
5. Ook niet onbelangrijk: chocolade en koffie vormen een zalige combinatie
10. Meer nog, het is zelfs een natuurlijk antidepressivum
En dat komt dan weer doordat chocolade fenylethylamine bevat, en die stof is eigenlijk een natuurlijk antidepressivum. Ha!
11. En het zit ook nog eens bomvol antioxidanten
Wat het verouderingsproces tegengaat en ervoor zorgt dat de huid mooi blijft.
12. De cacao in chocolade is trouwens goed voor je cholesterol
Want het verlaagt de slechte cholesterol en doet de goede cholesterol stijgen.
13. En de magnesium erin werkt doeltreffend tegen stress
Een stukje chocolade bij stresssituaties is dus geen overbodige luxe.
14. Het is ook bewezen dat chocolade de bloeddruk verlaagt
Wat goed nieuws is voor je hart.
15. En last but not least: chocolade wordt gemaakt van cacaobonen, die plantaardig zijn; dus eigenlijk is chocolade even gezond als pakweg een slaatje 😉
En daar kan je toch helemaal niets tegen inbrengen?!