Christophe Peeters (Open Vld) wordt in Gent geparkeerd als ondervoorzitter gemeenteraad

Christophe Peeters (Open Vld) wordt in Gent geparkeerd als ondervoorzitter gemeenteraad

De Gentse Open Vld houdt vandaag een persconferentie om de ophef naar aanleiding van de interne twist rond kopstuk Christophe Peeters te doen liggen. Peeters zal “een prominente rol” krijgen, klinkt het. Maar in feite krijgt de ex-schepen slechts een troostprijs.

“Na een aantal positieve gesprekken tussen Mathias De Clercq (Open Vld, de nieuwe burgemeester van Gent, red.) en Christophe Peeters (Open Vld) zal Christophe een verdere prominente rol spelen binnen Open Vld Gent”, laten de liberalen weten aan de kranten van Het Mediahuis.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Peeters toch geen schepen zou worden in Gent, na een interne stemming van de leden van het Open Vld-bestuur in Gent.

Welke rol hij dan wel zou krijgen, was nog niet duidelijk. Volgens analisten zou het gaan om een mooie plaats voor de federale of Vlaamse verkiezingen.

Ondervoorzitter gemeenteraad

Nu kondigt Open Vld aan dat Peeters “zal zetelen als raadslid voor Open Vld Gent en ondervoorzitter zal worden van de gemeenteraad om na 3 jaar het voorzitterschap over te nemen”.

Dat betekent echter dat Christophe Peeters nog steeds aan invloed moet inboeten aangezien hij 24 jaar schepen was in Gent. Verder blijft hij wel lid van Het Open Vld College, waar de Gentse strategie van de liberalen bepaald wordt.

Interne twist

Het nieuwe Gentse stadsbestuur lag een tijdje met zichzelf in de knoop ligt nadat Christophe Peeters naast het schepenmandaat greep. Daarop beschuldigde de groep rond Peeters burgemeester De Clercq ervan een “judas” te zijn.

Vorige week viel het parket binnen bij Sogent, de vastgoedmaatschappij van de stad Gent. Het ging om een een onderzoek naar de facturen die Peeters voorlegde om aan te tonen dat de consumpties in de Skybox van de Ghelamco Arena betaald werden door AA Gent en niet door de stad Gent. Daardoor kwam Peeters opnieuw in opspraak.

Gesponsorde artikelen