Storm Ciara treft dit weekend België: windstoten tot 100 kilometer per uur

Storm Ciara passeert via Ierland en Groot-Brittannië naar België
pixabay

Wie aankomend weekend buiten wil wandelen of picknicken, zal zijn plannen moeten veranderen. De storm Ciara is namelijk in aantocht. Een windveld dat nu nog boven de Atlantische oceaan hangt, is onderweg naar België. Zondag worden er rukwinden tot 100 kilometer per uur verwacht. Ciara passeert eerst via Ierland en Groot-Brittannië. Het is ook springtij. Meteorologen sluiten wateroverlast dan ook niet uit.

Er worden zondag windstoten tot 100 kilometer per uur verwacht. Concreet betekent dat dat kinderen moeilijk kunnen blijven staan en dat losse dakpannen weg zouden kunnen vliegen. De gespecialiseerde website NoodweerBenelux voorspelt in het binnenland windstoten tussen 70 en 90 kilometer per uur.

Het waren de Britten die aan de storm de naam Ciara gaven. Enorm koude lucht zal vanuit Canada en het noorden van de Atlantische Oceaan naar Ierland en Groot-Brittannië trekken.

Kans op wateroverlast

Ciara wordt zondagmiddag in België verwacht. Naast de hevige rukwinden worden er liters regen verwacht. Zaterdag wordt er al een voorbode van het oog van de storm verwacht met een matige wind en nat weer. Aan de kust is het zondagmiddag trouwens springtij. Het water zal dus sowieso hoog staan, ook op de rivieren, wat mogelijks voor wateroverlast zal zorgen.

Het KMI heeft nog geen officiële waarschuwingen uitgevaardigd. Toch zal naar verwachting minstens code geel van kracht zijn, mogelijks zelfs code oranje of code rood.

Gesponsorde artikelen