Left Right
scrollTop top

Deze drie steden kan je betaalbaar bezoeken tijdens de feestdagen


Kerstmis
© Pexels

De kerstdagen zijn meestal feestdagen die je samen met je familie doorbrengt. Maar voor velen is het ook het uitgerekende moment om even te ontsnappen aan de drukte. Voor die personen hebben wij speciaal een lijst opgesteld. Hieronder vind je drie steden terug waar je heen kan gaan als je even weg wil van huis.

Niet iedereen is graag thuis tijdens de feestdagen. Daarom maakten wij speciaal een kleine lijst waar je overal naartoe kan gaan tijdens de feestdagen, zolang het niet in België is. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat vliegen tijdens de feestdagen een pak duurder is. Maar wij hebben toch een lijst gemaakt waardoor je nog steeds betaalbaar een paar dagen weg kan.

De dagen die wij berekend hebben en het meest voordelig uitkwamen liggen tussen maandag 23 december en donderdag 26 december. Daar hebben we ook rekening mee gehouden bij het kiezen van de verschillende steden.

1. Berlijn

Even weg van huis zijn, wil niet per se zeggen dat je héél ver moet gaan. Daarom lijkt Berlijn ons een goede optie. Voor een ticket met het vliegtuig betaal je ongeveer 124 euro heen en terug.

Draai of keer hoe je het wil, maar in Berlijn zie je overal de kerstsfeer opduiken. Het is dan ook zeker de moeite om een kerstmarkt te bezoeken. Want Glühwein kan natuurlijk niet ontbreken aan je Duitse trip.

Daarnaast is het zeker de moeite om tijdens de kerstperiode een bezoekjes te brengen aan de Alexanderplatz. Dat grote plein staat tijdens de feestdagen vol met kermisattracties. Een bezoekje waardig dus.

Berlijn Alexanderplatz
Flickr

Hier vind je ineens ook een paar hippe plaatsen waar je kan gaan feesten tijdens je trip naar Berlijn.

Ook de Brandenburger Tor moet je zeker bezoeken. Die monumentale poort is ongeveer 200 jaar oud en stond tot de val van de Berlijnse Muur symbool voor de verdeeldheid in de stad. Nu symboliseert de poort net de eenheid van Berlijn.

Een laatste place-to-be in Berlijn is het concentratiekamp van Sachsenhausen. Dat is niet meteen de meest gezellige plek tijdens de feestdagen, maar zeker wel de moeite waard tijdens een trip naar Berlijn. Het concentratiekamp ligt het dichtst bij de stad en het diende vroeger als een modelkamp. Dat wil zeggen dat alle andere concentratiekampen gebaseerd zijn op dat van Sachsenhausen.

2. Boedapest

Budapest-Christmas-Market-by-Basilica-Tunde-Lovei
Budapest Christmas

Ook in het oosten van Europa kan je de kerstsfeer niet ontlopen. Zo staat er in het midden van de stad op de St. Stephen’s Square in Boedapest een grote kerstmarkt mét schaatsbaan. Speciaal aan de kerstmarkt is dat die recht voor de grote basiliek van de stad staat.

Op de markt vind je onder andere verschillende handgemaakte spulletjes terug. Ideaal om aan je familie en vrienden te geven als je terugkomt van je speciale kerstreis. Daarnaast is er ook een lasershow die elke 30 minuten een soort van kerstlichtshow afspeelt.

Heb je het niet zo voor de kerstmarkten, dan kan je nog altijd een rondvaart maken met een cruiseschip. Die legt de stad speciaal in tijdens de kerstperiode. Zo kan je ’s middags of ’s avonds aan boord gaan van een schip waar je kan lunchen of dineren. Een liveband voorziet je op de boot van muziek tijdens je etentje. En ondertussen kan je rondkijken wat er zich allemaal in de stad afspeelt.

Szechenyi-Baths-Budapest
Budapest Christmas

Daarnaast is het zeker een aanrader om de Szechenyi Baths & Pool uit te proberen wanneer je in Boedapest bent. Daar kan je namelijk heerlijk plonsen in verschillende hot springs en zwembaden. En dat kan je er niet alleen in de zomer. Er is toch niets heerlijker dan in een vriezende temperatuur in een heerlijk warm bad te zitten?

De prijzen van de vliegtickets liggen ongeveer rond de 90 euro voor een trip heen en terug.

Lees hier nog meer tips over verschillende bezienswaardigheden in Boedapest.

3. Warschau

Mensen die echt geen geld willen kwijt zijn tijdens de feestdagen, kunnen het ongetwijfeld goed vinden in Warschau. Maar je moet er natuurlijk wel zéér winters klimaat bijnemen.

Maar hé, wat is er nu beter dan je teentjes die bevriezen, want eerlijk gezegd is dat pas écht de christmasfeeling, niet? Een tas warme chocomelk met rum of amaretto en gaan!

Als je zo’n leuke kerstmarkt wil terugvinden dan moet je in de buurt zijn van Warshau’s Kasteelplein. Daar staat een kerstmarkt voor het koninklijk paleis.

Wil je weten welke bezienswaardigheden er voor de rest in Warschau zijn? Dan kan je die hier allemaal terugvinden.

Warsaw-Old-Town-christmas-tree-2017
Christmas Light Festival/ Pinterest

Daarnaast is het ook de moeite om de oude stad te bezoeken. Die staat namelijk niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De verschillende oude gebouwen zien er prachtig uit en je vindt er bovendien superleuke decoraties terug voor het kerstseizoen.

Wat ook de moeite is als je in Warschau bent, is het Christmas Light Festival. Dat zijn verschillende lichtinstallaties die beginnen op het plein van de oude stad en een route volgen van maar liefst 20 kilometer.

Een vlucht naar Warschau zal je ongeveer 68 euro kosten heen en terug.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472