Left Right
scrollTop top

Citytrip of niet? De pond schiet weer de hoogte in, maar dat zal waarschijnlijk niet blijven duren


Citytrip of niet? De pond schiet weer de hoogte in, maar dat zal waarschijnlijk niet blijven duren

De pond zat tot voor kort op het laagste peil sinds dertig jaar, maar nu Theresa May haar voorzitterschap van de conservatieven (en dus ook haar nakend premierschap) heeft aangekondigd, schoot de pond de hoogte in. Tenminste, dat zeggen de krantenkoppen. Toch is die citytrip plannen niet zo’n slecht idee, want er wordt voorspeld dat de Sterling nog een stuk gaat zakken.

Hoerageroep op de beurzen, gegrom bij toeristen die net een retourtje Londen hadden geboekt: de pond zou weer in waarde aan het stijgen zijn, en op behoorlijk spectaculaire wijze. Sinds Theresa May heeft aangekondigd dat ze het leiderschap van Cameron zal overnemen, is de Sterling met 1,91% gestegen. Dat maakt de val van tien procent van de vorige keer niet goed, maar het is genoeg om de bookies te laten juichen.

Te vroeg, zeggen experts nu aan nieuwswebsite Business Insider. Hoewel May’s aanstelling weer wat stabiliteit brengt, heeft dat de Brexit nog niet afgewend. En dus verwachten ze dat de pond binnenkort nog wat meer zal dalen, lager dan het niveau van waar hij nu komt. Intussen is de heropleving van de pond trouwens alweer gestabiliseerd.

De Sterling ziet er nu vooral goed uit in verhouding tot de Chinese yen, maar vergeleken met alle andere munten is het plaatje eerder deprimerend: de munt zou nog een dikke twintig procent kunnen zakken, volgens de meest negatieve inschattingen. Concreet: boek die citytrip toch maar, want tot er duidelijkheid is over de gevolgen van de Brexit, krijg je mogelijks een extraatje op je shoppingbudget.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539