Clap along! Prijsbeest Pharrell Williams haalt alwéér award binnen

Clap along! Prijsbeest Pharrell Williams haalt alwéér award binnen

Happy times voor Pharrell Williams, want de Amerikaanse zanger/producer mag alweer een award in zijn prijzenkast zetten. Met zijn geweldige ‘Happy’, dat diende als soundtrack voor ‘Despicable Me 2′, scoorde Pharrell gisterenavond de award voor Beste Originele Filmsong op de World Soundtrack Awards in ’t Kuipke in Gent.

Naar goede traditie sloot het filmfestival van Gent gisterenavond af met de uitreiking van de World Soundtrack Awards, zeg maar de Oscars van de filmmuziek. De nominaties en winnaars worden verkozen door een groep van 355 filmcomponisten en mensen uit de filmmuziekwereld die samen de World Soundtrack Academy vormen.

Het aanstekelijk Happy dat Pharrell maakte voor de animatiefilm Despicable Me 2 kreeg het meeste punten in de categorie Beste Originele Filmsong. Het is de eerste keer dat Pharrell deze prijs wint. En zo heeft de getalenteerde hoedjeskeizer er alweer een beeldje bij om in zijn glazenkast te zetten naast zijn talrijke Grammy Awards.

Desplat heerst

Dé winnaar van de avond was de Franse filmcomponist Alexandre Desplat. Hij werd voor de vijfde keer in het 14-jarige bestaan van de awards uitgeroepen tot Filmcomponist van het Jaar, de belangrijkste award van de avond. Daarmee liet de Fransman zijn collega’s Hans Zimmer, Gabriel Yared, Marco Beltrami en Steven Price achter zich. Desplat sleepte eveneens de award voor de Beste Originele Filmscore in de wacht voor de soundtrack die hij schreef voor The Grand Budapest Hotel van regisseur Wes Anderson.  

De awards werden onder andere uitgereikt door juryvoorzitter Bret Easton Ellis (inderdaad, de regisseur die The Loft van Erik Van Looy de “domste film ooit” noemde) en prins Laurent. 

Gesponsorde artikelen