Left Right
scrollTop top

Claudio Dell’Anno doet het weer: hij eist loon voor ‘Mijn Restaurant’


Claudio Dell’Anno doet het weer: hij eist loon voor ‘Mijn Restaurant’

Claudio Dell’Anno, de beruchte ex-winnaar van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’, laat weer van zich horen. Hij klaagt Medialaan aan, de holding boven VTM, omdat hij vindt dat het mediabedrijf hem een loon moet uitbetalen voor al het harde werk dat hij leverde toen hij in 2009 aan het programma deelnam.

Momenteel loopt er een strafonderzoek naar de Medialaan waaruit moet blijken of Dell’Anno nu in loonverband werkte of niet toen hij in 2009 meedeed aan het reality-tv-programma. Deelnemers aan zulke programma’s moeten immers een strikt contract tekenen dat hen niet toelaat om buiten de lijntjes te kleuren.

In die contracten staat dat de deelnemers enkel recht hebben op een kleine forfaitaire vergoeding, ook al moeten ze vaak zware prestaties leveren en enorm veel overuren draaien. Maar als de deelnemer ‘onder gezag’ werkt, heeft hij volgens de wet recht op een loon. Daar horen ook socialezekerheidsbijdragen, vakantiegeld en vergoedingen voor overuren bij.

Volgens Dell’Anno wilde Medialaan geen minnelijke schikking treffen: “Op aanraden van mijn vrienden en andere ex-deelnemers van Mijn Restaurant heb ik nu dus een klacht ingediend.”

Opvliegend type

Dat Dell’Anno niet met zich laat sollen is al langer bekend. Zo ontsloeg hij tijdens zijn deelname aan Mijn Restaurant op een wel heel brutale manier een werknemer. En iedereen herinnert zich nog wel hoe hij tegen zijn toenmalige vriendin Gaëlle schreeuwde: “Ik giet die kokende saus in je gezicht als je hier nog lang blijft staan!” Het restaurant dat de twee tijdens het programma uitbaatten is ondertussen failliet verklaard.

Kijk hier hoe hij zijn kelner Benjamin ontslaat:

Screenshot Youtube
Bron: Het Nieuwsblad

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539