Left Right
scrollTop top

Claudio Dell’Anno krijgt lik op stuk: Medialaan dient zelf klacht in wegens laster


Claudio Dell’Anno krijgt lik op stuk: Medialaan dient zelf klacht in wegens laster

Het verhaal rond de klacht van Claudio Dell’Anno tegen het moederbedrijf van VTM, Medialaan, krijgt een nieuwe wending. In een persbericht laat het mediabedrijf weten dat ze de ex-winnaar van ‘Mijn Restaurant’ aanklagen wegens laster. Dat doen ze daags nadat Dell’Anno een loon eiste voor zijn werk in de tv-show.

“Meer dan vijf jaar na zijn deelname vordert Dell’Anno ten onrechte een grote som van ons. Naar aanleiding van zijn klacht en zijn uitspraken in de pers, dienen wij nu zelf klacht in tegen Claudio wegens lasterlijke aangifte”, zegt Medialaan in het persbericht.

“Het is bijzonder vreemd dat Claudio enkele dagen geleden, meer dan vijf jaar na zijn deelname aan het programma, plots meer dan 150.000 euro van ons eiste, onder andere als morele schadevergoeding. Als we hier binnen de vijf dagen niet op zouden ingaan, zou hij een strafklacht indienen. We laten ons niet afdreigen en zijn niet op zijn eisen ingegaan.”

Niet de eerste klacht van Dell’Anno

Medialaan merkt ook op dat Dell’Anno en zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six al eerder een proces tegen VTM aanspande. De aanleiding daarvoor was het faillisement van hun restaurant. “De curator stelde toen vast dat het duo overbodige kosten had gemaakt door onder andere maandenlang in een duur hotel te verblijven, boetes niet te betalen en met dure leasingwagens rond te rijden, allemaal op kosten van het restaurant.”

“Om aan de vordering van de curator te ontsnappen beweerden Claudio en Gaëlle, drie jaar na hun deelname aan Mijn Restaurant, plots dat ze ‘werknemer waren tijdens het programma’. Maar de rechtbank wees die stelling af omdat het koppel niet konden aantonen dat hun beweerde arbeidsovereenkomst bestond”, zeggen ze bij Medialaan.

De holding boven VTM heeft er nu stilaan genoeg van. “We zijn het beu dat de goede naam van ons bedrijf keer op keer besmeurd wordt, dat moet nu eindigen. Daarom dienen we dus een klacht wegens lasterlijke aangifte in”, zegt Ben Appel, directeur Legal Affairs bij Medialaan.

Screenshot Youtube

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452