Clinton spreekt voor het eerst sinds de eedaflegging: “De toekomst is aan de vrouwen”

Clinton spreekt voor het eerst sinds de eedaflegging: “De toekomst is aan de vrouwen”

Sinds de eedaflegging van president Donald Trump hebben we van zijn tegenkandidate Hillary Clinton nog weinig gehoord. De Democrate was voor velen de gedoodverfde winnaar en de stilte na de teleurstellende resultaten groot. Maar nu richtte Clinton zich tijdens een conferentie naar de vrouwen. 

Hillary Clinton heeft geen officiële toespraken meer gehouden sinds de eedaflegging van Donald Trump. Maar dat wil niet zeggen dat ze de betogingen, vrouwenmarsen en perskritiek op het beleid van Trump niet gevolgd heeft. Dat blijkt uit een videoboodschap die de voormalige democratische presidentskandidate maakte voor de Makers’ Conference, een digitaal platform voor invloedrijke vrouwen.

Clinton hoort daar duidelijk bij, en zij ziet vooral toekomst voor de vrouwenbeweging in de VS. “Ondanks alle uitdagingen waar we voor staan, blijf ik overtuigd dat de toekomst aan de vrouwen is”, zegt ze in de video.

De campagne van Clinton was er deels op gestoeld dat ze de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten zou zijn geworden als ze de verkiezingen had gewonnen. Dat uitgerekend zij inzet op vrouwen is dus een natuurlijk vervolg. “We hebben sterke vrouwen nodig die rechtstaan en durven spreken”, zei Clinton ook nog. “Dus, stel een voorbeeld voor alle vrouwen en meisjes die zich zorgen maken over hun toekomst. En denk eraan, jullie zijn de helden en jullie zullen geschiedenis schrijven.”

Gesponsorde artikelen