Club Brugge treft Benfica in volgende ronde Champions League

Club Brugge zal het in de achtste finale van de Champions League opnemen tegen Benfica. Dat is het resultaat van de loting van deze middag in het Zwitserse Nyon. De onderlinge duels worden in februari en maart 2023 gespeeld.

Na enkele jaren van veelbelovende resultaten wist Club Brugge dit jaar eindelijk te slagen zijn ultieme doel: het overleven van de groepsfase van de Champions League. Die kwalificatie was al zeker na een 0-0-gelijkspel op verplaatsing bij Atletico Madrid op de vierde speeldag. Het is, na RSC Anderlecht in het seizoen 2000/2001 en AA Gent in het seizoen 2019/2020, nog maar de derde Belgische club die daarin slaagt in de dertig jaar dat de UEFA Champions League bestaat.

Geen groepswinst

Na die puntendeling in Madrid maakte Club Brugge nog kans op groepswinst. Daarvoor kwam het uiteindelijk één punt te kort na een nederlaag tegen Porto (0-4) en een scoreloos gelijkspel tegen Bayer Leverkusen.

Door ‘pas’ als tweede te eindigen in groep B riskeerde de Belgische landskampioen een heel zware tegenstander te ontmoeten in de achtste finale. Kanshebbers waren de Engelse clubs Manchester City, Tottenham en Chelsea, het Portugese Benfica, het Duitse Bayern München, het Italiaanse Inter en de Spaanse titelverdediger Real Madrid.

Benfica

Uiteindelijk kwam Benfica uit de pot als tegenstander van Club Brugge. Op papier krijgen ze daarmee een van de makkelijkere tegenstanders voorgeschoteld, al is de Portugese topclub wel aan een indrukwekkend seizoen bezig. Zo zijn ze al 23 wedstrijden op rij ongeslagen. In de Champions League schakelenden ze kansloos Juventus uit en hielden ze heel nipt Paris Saint-Germain van de groepswinst.

Het wordt de eerste keer dat Club Brugge en Benfica elkaar Europees zullen treffen. De exacte datums van de achtste finale worden later bepaald. De heenwedstrijden worden op 14-15 of 21-22 februari gespeeld en de terugwedstrijden staan gepland voor 7-8 of 14-15 maart.

Meer
Lees meer...