CNN-interview met Trump-adviseur Stephen Miller vervalt in echte woordenoorlog: “Je hebt genoeg tijd van mijn kijkers verspild”

CNN-interview met Trump-adviseur Stephen Miller vervalt in echte woordenoorlog: “Je hebt genoeg tijd van mijn kijkers verspild”

CNN-anker Jake Tapper is in de clinch gegaan met Stephen Miller, de communicatieadviseur van Amerikaans president Donald Trump. “Je hebt genoeg tijd van mijn kijkers verspild”, kreeg die laatste te horen. Trump zelf reageerde meteen op het voorval via Twitter: “Jake Tapper kreeg alle hoeken van de kamer te zien. Bekijk de haat en de oneerlijkheid van die CNN-lakei.”

CNN-presentator Jake Tapper confronteerde Stephen Miller, Trumps communicatieadviseur, met het standpunt van Steve Bannon, Trumps voormalige adviseur, inzake de vermeende banden tussen Trump en Russische overheidsinstanties. Bannon zei in het veelbesproken boek Fire and Fury dat tijdens een geheime meeting tussen Donald Trump Jr., Jared Kushner en een Russische advocate het e-mailschandaal van de toenmalige democratische kandidate Hillary Clinton ter sprake kwam. Die gevoelige info zou meteen doorgespeeld zijn naar Trump zelf.

Miller: “Belachelijke beweringen”

“Het is tragisch om vast te stellen dat Steve die belachelijke beweringen gedaan heeft”, zei Miller op CNN. “De waarheid interesseert hem niet meer, hij is enkel nog op wraak uit. De volledige staf van het Witte Huis is zwaar teleurgesteld in hem. Hij was zelf niet eens aanwezig op die vergadering in de Trump Tower, dus hij is allesbehalve een geloofwaardige bron. Dat hele boek kun je beter beschouwen als heel slecht geschreven fictie. Maar wat kun je anders verwachten van een auteur die enkel maar afval produceert?”

Bannon heeft ondertussen gezegd dat zijn uitspraken gericht waren tegen campagneleider Paul Manafort en niet tegen Donald Trump Jr.

“De manier waarop de president in dat boek voorgesteld wordt, staat haaks op de realiteit”, ging Miller verder. “Zijn medewerkers, waaronder dus ook ik, denken er helemaal anders over. Ik was tijdens de campagne twee jaar lang met de president op reis en ik zag een man die een politiek genie is. Als er ophefmakend nieuws was, dicteerde hij in twintig minuten tijd tien paragrafen. En die boodschap bracht hij vervolgens perfect over naar een publiek van tienduizend mensen.”

“Trump is een politiek genie”

“Alle beschuldigingen en insinuaties zijn pure fictie. Jouw zender blijft deze sappige zaak de klok rond aankaarten. Ik weet dat jullie daar heel veel plezier aan beleven, maar de realiteit is dat elke pagina in dat boek vals is. Bij sommige passages was ik zelf bij, dus ik weet perfect waarover ik spreek.”

“De eerste speech die hij ongefilterd als president gaf, dat was Donald Trump. Hij vertelt al dertig jaar lang dat Amerika bestolen wordt op vlak van handel en militaire deals. Hij wist miljoenen Amerikanen te beroeren. Er ontwikkelde zich een fenomeen, maar niemand van al die zogezegde politieke genieën in Washington zag dit aankomen. Ook jij niet.”

De CNN-presentator merkte op dat de enige persoon, die zichzelf de voorbije week een genie noemde, Trump zelf was. “Dat is dan ook een vaststaand feit”, zei Miller. “Hij is dankzij zijn eigen verwezenlijkingen miljardair geworden en hij heeft voor een revolutie gezorgd in reality-tv.”

Aanval op CNN zelf

De CNN-presentator werd steeds meer geërgerd en er ontstond een echte woordenstrijd. Uiteindelijk pakte Miller CNN als zender nog persoonlijker aan: “De rol die Bannon gespeeld heeft, wordt flink overdreven. Intussen houdt Trump zich bezig met de gewone mens, helaas krijgt die niet veel aandacht op CNN. Waar blijft de mediaverslaggeving rond de bouwvakkers die hun job kwijt zijn aan buitenlanders? Ik zie niet veel poespas rond mensen die afgeslacht worden in ‘sanctuary cities’ (steden die weigeren mee te werken aan het uitzetten van illegale immigranten, red.).”

“Jullie brengen niet veel human interest-verhalen rond buurten die gegijzeld worden door MS-13 (een bende die gebrandmerkt wordt als een van de gevaarlijkste criminele organisaties ter wereld, red.). Trump is in een realiteit gedoken die op deze zender geen aandacht krijgt. Jij ziet het graag anders allicht, maar het Amerikaanse volk heeft recht op twee à drie minuten waarheid.”

“CNN is een giftige omgeving”

“Jullie hebben hier bij CNN een giftige omgeving gecreëerd, dat is een ramp voor jullie geloofwaardigheid. Het toppunt is het verhaal rond Donald Trump Junior en Wikileaks, dat was een grote schande.”

Na nog een minuut woordenstrijd en gekibbel was het genoeg voor Tapper: “Je beantwoordt de vragen niet. Er is één kijker die je tevreden wil stellen (Trump, red.). Je hebt nu wel genoeg tijd van mijn kijkers verspild.”

Gesponsorde artikelen