Code rood in Oostenrijkse skigebieden: moeilijk om thuis te raken, maar wél goed nieuws voor krokusvakantie

Code rood in Oostenrijkse skigebieden: moeilijk om thuis te raken, maar wél goed nieuws voor krokusvakantie

In Oostenrijk heerst er code rood en wordt er het hele weekend chaos verwacht door sneeuwoverlast. Heel wat skigebieden zijn afgesloten, sommige bergdorpen zijn niet te bereiken en er is een verhoogd risico op lawines.

Voor mensen die van plan zijn om tijdens de krokusvakantie te skiën in Oostenrijk is dit natuurlijk goed nieuws. Er zal genoeg sneeuw liggen. Maar wie dit weekend met de wagen naar huis wou gaan, heeft brute pech.

Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB hadden al opgeroepen om vroeger naar huis te vertrekken. Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

Genoeg voedsel en water

Er is nu sprake van minstens een half uur vertraging op de A10 tussen Villach en Salzburg, 50 minuten vertraging op de Fernpassroute richting Füssen en anderhalf uur vertraging op de A8 tussen Salzburg en München in Duitsland. Mensen die met de wagen vertrekken, worden daarom aangeraden om genoeg eten en water mee te nemen.

Lawinegevaar

Verschillende bergdorpen in Oostenrijk zijn nu zelfs volledig ingesneeuwd. Dat meldt Noodweer Benelux. Hoger in de bergen is er momenteel op heel wat locaties een ernstig risico op lawines. Er wordt verwacht dat het pas zal stoppen met sneeuwen tegen het einde van het weekend. Op sommige plaatsen kan er anderhalve meter sneeuw liggen.

epa

Enkele beelden:

Gesponsorde artikelen