Coely doet de zon schijnen op druilerige zondagmiddag van Down The Rabbit Hole

Coely doet de zon schijnen op druilerige zondagmiddag van Down The Rabbit Hole

Dit zou weleens de zomer van Coely kunnen worden. De 23-jarige Antwerpse speelde gisteren nog een set op het Britse festival der festivals, Glastonbury, en bewees op het Nederlandse Down The Rabbit Hole nog maar eens dat ze bij de grote namen van de hiphop en soul gerekend kan worden. 

Coely kreeg op Down The Rabbit Hole de aartsmoeilijke taak om het oververmoeide publiek op te warmen voor de laatste festivaldag. De 23-jarige Antwerpse had waarschijnlijk het moeilijkste tijdslot gekregen dat je als artiest op een festival op je boterham kan krijgen: 12:30 op de laatste dag. Maar als er iemand is die een publiek op dat uur kan opzwepen, dan is het wel Coely.

De Antwerpse leerde zichzelf rappen op haar 17 en heeft in de zeven daaropvolgende jaren een palmares bij elkaar gesprokkeld om U tegen te zeggen. Zo verzorgde ze al het voorprogramma van Snoop Dogg, Kendrick Lamar en zelfs Kanye West himself.

Vijfdubbele shot energie

Alsof het zo getimed was, begon het precies bij het vallen van de eerste toon buiten te stortregenen. Die eerste toon werd door Coely ingezet van achter de schermen en volledig a capella. Een risico dat volledig in haar voordeel uitdraaide. En de regen had de boodschap meteen begrepen en ruimde nog voor het einde van het eerste nummer plaats voor de zon.

Coely, voluit Coely Mbueno, begon energiek aan haar set en wist die energie gedurende de volledige set te bewaren. Het in groten getale aanwezige publiek werd getrakteerd op een shot energie die zelfs een vijfdubbele espresso niet kan evenaren.

Mbueno stond niet alleen op het podium. Behalve haar band werd ze voor sommige nummers ook bijgestaan door haar vaste dj Ephonk en rapper ‘DVTCH NORRI$’. Met die eerste ging ze zelfs een heuse battle tussen de twee helften van de zaal aan. En iedereen deed, ook al was het belachelijk vroeg voor een zondag op een festival, uit volle borst mee. De aanstekelijke energie van de Antwerpse deed het aanwezige publiek de vermoeidheid even vergeten en nam de tent mee naar een wakkere vrijdagavond. Tijdens haar grootste hit ‘Don’t Care’ barstte de tent bijna uit z’n voegen en was iedereen helemaal klaarwakker om de dag door te komen.

Wat kan ze eigenlijk niet?

Wanneer Coely tegen het einde van haar set nog aan het beatboxen gaat, horen we vanuit het publiek de oprechte vraag: “wat kan ze eigenlijk niet?” En tja, dat vragen wij ons ook nog steeds af.

Coely is een Vlaamse om trots op te zijn en zal ongetwijfeld schitteren op de verschillende festivals waarop ze deze zomer te vinden zal zijn. Te beginnen bij Rock Werchter, waar ze nu vrijdag om 13 uur het feestje op gang mag trekken op het hoofdpodium.

Gesponsorde artikelen