Left Right
scrollTop top

Coinbase voegt een nieuwe cryptocurrency toe


Coinbase voegt een nieuwe cryptocurrency toe

De crypto-trading-app Coinbase zal een nieuwe cryptocurrency gaan toevoegen: Ethereum Classic. Dat is groot nieuws, want waar concurrenten voortdurend hun aanbod updaten, houdt Coinbase het bewust beperkt. Voorlopig ondersteunen ze enkel bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Daar komt nu dus Ethereum Classic bij.

Met meer dan 20 miljoen gebruikers is Coinbase een van de grootste crypto-wallets en -handelplatforms ter wereld. Als ze een extra cryptocurrency toevoegen, is dat dan ook groot nieuws. Met Ethereum Classic zullen ze binnenkort dus een vijfde digitale munt aan hun aanbod gaan toevoegen.

Ethereum Classic

Ethereum Classic is eigenlijk het oudere broertje van het ondertussen veel bekendere Ethereum, dat al langer op Coinbase beschikbaar was. Ethereum is een hard fork van de initiële crypto, al mocht het wel de originele naam houden (wat zo’n hard fork inhoudt, lees je hier).

De app zal de visibiliteit van de crypto enorm gaan vergroten. Net na de aankondiging van Coinbase schoot de prijs van Ethereum Classic dan ook de hoogte in. Amper een uur erna steeg het bijna een derde in waarde, van 12,9 dollar per munt (net geen 11 euro) naar 16,15 dollar (13,75 euro); al zakte de prijs ondertussen ook al weer onder de 15 dollar.

Kerstperiode

Zoals vele andere crypto’s beleefde Ethereum Classic hoogdagen net voor de jaarwisseling. Tijdens de kerstperiode bereikte het een hoogtepunt met een waarde van 44,57 dollar per munt (37, 95 euro). Het moest intussen, samen met alle andere cryptocurrencies, dus zwaar aan waarde inboeten, maar de toevoeging aan Coinbase zal de digitale munt ongetwijfeld een enorme boost geven.

Wanneer Ethereum Classic exact zal zijn op de trading-app is nog niet geweten. Coinbase is voorlopig nog bezig om alles technisch in orde te krijgen. Een exacte datum zal pas later worden aangekondigd, al spreken ze bij Coinbase zelf van “enkele maanden”.

Het zal ook niet stoppen bij Ethereum Classic, want eerder kondigde Coinbase al aan in de toekomst ook ERC20-tokens, gestandaardiseerde cryptocurrencies die werken op het Ethereum-platform, te gaan aanbieden, net zoals andere bitcoin forks.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539