Cole uit ‘Love Is Blind’ reageert op finale: “Ik wist niets van eetstoornis Zanab”

Love Is Blind was vorige week aan z’n sluitstuk toe. En het werd opnieuw een heel dramatische finale. Nadat het experiment voor vier van de vijf koppels eindigde aan het altaar, was het in de finale vooral Cole die voor drama zorgde. Hij reageert nu in een interview met Entertainment Weekly op de heisa.

Cole en Zanab zijn een van de meest besproken koppels uit het derde seizoen van Love Is Blind. Het koppel koos heel overtuigd voor elkaar, maar al snel ging hun relatie aan het wankelen. Uiteindelijk zei Zanab “nee” aan het altaar, waarbij ze ook een opvallende speech klaarhad voor Cole.

Reacties

Nadat de afleveringen op Netflix verschenen, kwam er heel wat commentaar. Daarbij namen heel wat mensen geen blad voor de mond. “Ik had niet verwacht dat er zoveel reactie zou komen. We wisten natuurlijk allemaal dat we deelnamen aan een televisieserie, dus wisten we ook dat we mogelijk bekend zouden worden, maar ik had nooit verwacht dat het zo’n proporties zou aannemen. Maar het is wat het is: er zijn veel mensen die je haten en er zijn veel mensen die van je houden. Ik probeer nu echt meer van mijn telefoon weg te blijven want ik betrap mezelf erop dat ik alles over mezelf wil lezen. Maar ik doe m’n best om weg te blijven van het internet en me gewoon met m’n eigen leven bezig te houden.”

Cole heeft zelf ook gekeken naar de afleveringen. “Het was moeilijk. Het was totaal niet zoals ik het verwachtte. We hadden veel blije momenten die niet getoond worden in de show en het was moeilijk om onze slechtste momenteen te zien, mijn slechtste momenten. Het waren dingen die ik zei, waarvan ik nu denk: ‘Ik had geen idee dat die worden uit mijn mond kwamen, want ik denk zelfs niet zo’. Maar het is ook leuk om je beste momenten terug te zien. We hadden geweldige momenten en dates samen waarbij het leek alsof het echt ging werken.”

Geen “nee” verwacht

Tot aan het altaar had Cole ook geen idee dat Zanab “nee” zou zeggen. “Het laatste waarover we de avond voordien gesproken hadden, was dat ze ‘duizend procent’ klaar was om met me te trouwen. Daarom stelde ik alles zo in vraag. Ik voelde dat we niet op de juiste plaats waren om te trouwen, maar zij bleef herhalen dat ze ‘duizend procent’ klaar was. En ik geloofde haar.”

Na het huwelijk volgde dan nog de reünie. En zoals we weten, was die niet al te prettig voor Cole. “De reünie was vreselijk. Ik ging naar de reünie en hoopte dat het leuk zou zijn om iedereen terug te zien na anderhalf jaar en dat we allemaal blij konden zijn omdat we samen iets gemaakt hadden. Maar het leek alsof iedereen andere plannen had. De vrouwen spanden samen en ik denk dat ze er ook trots op waren. De mannen – toch minstens ik en een paar anderen – zijn er niet trots op dat we niet getrouwd zijn. We hoopten enkele dingen recht te kunnen zetten, maar dat ging niet.”

Mandarijntjes

Tijdens de reünie vertelde Zanab ook dat ze een eetstoornis ontwikkelde tijdens de opnames van Love Is Blind. Dat is iets waar Cole niets van had gemerkt tijdens hun relatie. “Tijdens de reünie hoorde ik voor het eerst over haar eetstoornis. Ze had het me nooit verteld. Ik had twee maanden voor de reünie ook afgesproken met enkele andere deelnemers en ook zij hadden me niets verteld. Ik zou het nooit iemand toewensen. Als het echt door onze relatie komt, dan spijt het me echt vanuit de grond van m’n hart dat het gebeurde. Ik wou dat ik haar op een of andere manier kon helpen. Maar ik had echt geen idee. En ik heb ook nu nog altijd geen idee, want we praten niet.”

Cole spreekt ook over de befaamde mandarijntjes (cuties) scène, die achter de reünie getoond werd. “Ik weet zelfs echt niet over welk moment ze het had. Daarom vroeg ik tijdens de reünie ook om het fragment te tonen, want ik wist echt niet waar het over ging. Het was twee jaar geleden, ik weet niet hoe dat gesprek ging. Als ik haar op een manier onzeker heb gemaakt, dan spijt het me enorm. Het was niet mijn bedoeling. Maar ik heb het fragment nog niet gezien.”

Overspel

Daarnaast werd Cole ook beschuldigd van overspel tijdens de reünie, wat hij ook nu opnieuw ontkent. “We liepen achter koeien en daarna gingen we naar een saloon die speciaal voor ons was afgehuurd. Er waren geen anderen mensen aanwezig. Daarna ging ik met een Uber die geregeld was door Netflix naar huis. Ik ging naar m’n appartement en ging naar bed. Ik ging niet uit met de andere mannen.”

Brennon zei ook dat Cole probeerde om vrouwen te versieren in het hotel. “Na de verloving duurt het enkele dagen voor de reveal gefilmd wordt. In die periode moesten we in het hotel blijven. Ik praatte gewoon met mensen in het hotel over de ervaring. ‘Ik ben verloofd met iemand die ik nog nooit gezien heb.’ Brennon maakte daarvan dat ik vrouwen versierde, maar dat is niet waar. Ik sprak enkel met ze over mijn verloving. Ik vloog met Brennon van Dallas naar LA voor de opnames van de reünie en we spraken op het vliegtuig. Maar hij zei er niets over. En tijdens de opnames zegt hij dat plots.”

Geen toekomst met Zanab

Niet dat iemand het nog verwachtte, maar ook Cole laat weten dat hij geen toekomst ziet met Zanab. “Ik denk niet dat we ooit opnieuw een koppel zullen zijn, maar ik zou wel graag vrienden met haar zijn en opnieuw met haar praten. Ik ben nu op een plaats waarbij ik m’n best wil doen om het goed te maken met haar. Het is duidelijk dat we geen relatie meer gaan hebben, want zij is duidelijk klaar met mij, maar ik zou wel graag een open communicatie met haar houden. Zij vroeg me om alle foto’s en video’s die ik had van ons samen en ik stuurde die door. Maar dat is het laatste wat ik van haar gehoord heb. Als ik haar een bericht stuur, liket ze het gewoon en geeft ze geen antwoord.”

Hoewel Cole geen echtgenote overhield aan zijn deelname, kijkt hij er wel positief op terug. “Toen ik eraan begon, had ik er niet zoveel vertrouwen in. Ik dacht: ‘Ik date met 15 vrouwen. Wat is de kans dat de vrouw met wie ik ga trouwen in deze pods zit?’ Dus ik was echt in shock dat het zo goed klikte met iemand dat ik mezelf met haar zag trouwen. Uiteraard verliep het niet zoals gepland voor ons, maar het was een leerrijke ervaring.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het derde seizoen van Love Is Blind:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...