Combitickets voor Graspop uitverkocht: Slayer, Within Temptation, Slipknot, Sabaton en meer

Combitickets voor Graspop uitverkocht: Slayer, Within Temptation, Slipknot, Sabaton en meer

Metalheads die nog een combiticket voor Graspop op de kop dachten te tikken, hebben brute pech, want ze zijn allemaal uitverkocht. Wie toch nog kans op een ticket wil maken, kan zich vanaf nu inschrijven via de wachtlijst.

Het grootste metalfestival van de Benelux belooft ook dit jaar weer een hels succes te worden met kleppers zoals Architects, Behemoth, Gojira, Rob Zombie, Stone Temple Pilots, Eagles of Death Metal, Slayer, Kiss, Sabaton, Disturbed, Lynyrd Skynyrd, Slipknot en Within Temptation.

En dat je over de langharige koppen zal kunnen lopen, staat nu al als een paal boven water, want alle combitickets en tickets voor zaterdag 22 juni zijn de deur uit. Tickets voor vrijdag 21 en zondag 23 juni zijn hier verkrijgbaar.

(Check hier de uurschema’s van Graspop 2019.)

Enkele kleppers in beeld:

Slayer

Geen metalfan die niet vertrouwd is met het oeuvre van Slayer. De groep werd in 1981 opgericht door gitaristen Kerry King en Jeff Hanneman en koos meteen voor de meest duistere en agressieve kant van het metalgenre. De band stopt ermee, maar ze gaan nog voor een laatste keer op wereldtour.

Hun absolute meesterwerk, ‘Reign in Blood’ uit 1986, was baanbrekend en heeft verschillende generaties metalgroepen beïnvloed, waaronder Lamb of God, Slipknot, Pantera, Cannibal Corpse en Trivium.

Daarna volgden nog klassiekers als ‘South of Heaven’ (1988), ‘Seasons in the Abyss’ (1990) en ‘God Hates Us All’ (2001).

De bekendste meebrullers van Slayer zijn Angel of Death, Rain in Blood, War Ensemble, Postmortem en Black Magic. In 2015 bracht de groep een laatste album ‘Repentless’ uit, waarmee de band terugkeerde naar hun vintage geluid uit de jaren 80.

Link met België

Toen Slayer in 1985 voor het eerst naar Europa kwam, gaf de groep zijn eerste optreden op het Belgische Heavy Sound Festival, de voorloper van Graspop. “It seems like Belgium is the first“, gilde frontman Tom Araya destijds. “You know what they say, you ‘ll always remember your first.”

Slipknot

Naast Iron Maiden mag ook Slipknot zich zonder schroom het huisorkest van Graspop noemen. De band van Corey Taylor staat deze zomer al voor de zevende keer op het festival.

Slipknot is een negenkoppige band met supercoole maskers die in 1999 wereldwijd doorbrak met hun gelijknamige debuutalbum. Met ‘Iowa’, ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’ en ‘All Hope Is Gone’ volgden de inmiddels klassieke platen elkaar op.

Ondanks hun loodzware sound en akelig imago kreeg Slipknot heel wat airplay. Denk maar aan meebrulhits zoals Duality, Psychosocial, The Heretic Anthem, People = Shit, Left Behind en Before I Forget.

Moeilijke jaren

Hun laatste plaat ‘.5: The Gray Chapter’ dateert van 2014 en werd opgedragen aan hun overleden bassist Paul Gray. Niet veel later vertrok de iconische drummer Joey Jordison, die mee verantwoordelijk was voor het typische geluid en imago van de band. Ook percussionist Chris Fehn stapte uit de band na onenigheid over financiën.

Toch kunnen Corey Taylor en zijn kornuiten nog scheuren alsof ze nog prille twintigers zijn. Dat bewezen ze in 2015 nog maar eens op Graspop. Allen daarheen!

Within Temptation

Within Temptation is sinds de jaren ’90 een vast begrip in de Europese metalscene. Dat heeft alles te maken met de catchy gitaarriffs, de originele songwriting en de indrukwekkende zangprestaties van frontvrouw Sharon den Adel. Ook is de band berucht omdat ze live zeer straf zijn, niet enkel qua geluid en uitvoering maar ook op visueel vlak.

De Nederlanders stonden voor het laatst op Graspop in 2015. Deze zomer komt de band met een zevende album ‘Resist’ onder de arm naar Dessel. De release staat gepland op 14 december. De eerste single The Reckoning is al met open armen ontvangen. Daarnaast mag je in juni natuurlijk ook klassiekers verwachten zoals Ice Queen en Stand My Ground.

(Ons interview met Sharon den Adel naar aanleiding van Liefde voor Muziek lees je hier.)

Behemoth

De Poolse black metal groep Behemoth stond in de zomer van 2018 nog op Alcatraz en belooft ook dit jaar weer een verpletterende indruk na te laten op ons Belgenland. De band begon in de jaren ’90 als een puristische black metal groep in de scene die toen nog met een ijzeren vuist geregeerd werd door Scandinavische bands.

In de loop van hun carrière ging Behemoth steeds meer experimenteren en er werden zelfs death metal invloeden in hun muziek verwerkt. Godbetert! En dat Nergal en zijn kompanen er niet voor terugdeinzen om heilige huisjes te verbranden, bewezen ze vorig jaar nog maar eens met ‘I Loved You At Your Darkest’, een eclectische en bijzonder donkere plaat met hier en daar een knipoog naar de old school sound.

(Sabaton brengt koor mee naar Graspop: gaan spieken bij Brides of Lucifer?)

Verwacht je aan een wervelende show met zotte kostuums, coole choreografieën, wierook, veel vlammen en zwarte confetti. Kortom: spektakel. De band is zelfs in enkele landen verboden omdat ze ooit een bijbel verscheurd hebben op het podium. Ondanks dat alles, moest Behemoth het vooral van zijn muziek hebben.

Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.

Gesponsorde artikelen