Comeback EXO gaat nog steeds door met 7 leden

Gisteren, op 1 juni 2023, lieten Baekhyun, Xiumin en Chen van de K-popgroep EXO via hun advocaat weten dat ze het agentschap SM Entertainment verlaten. De drie doen dat omdat ze ontevreden zijn over de manier waarop ze behandeld worden, dat ze niet betaald worden en dat ze illegale contracten moesten ondertekenen. Nu komt de bevestiging dat de geplande comeback van EXO wel nog steeds doorgaat, mét Baekhyun, Xiumin en Chen. 

Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO klagen hun agentschap SM Entertainment aan. De drie namen een advocaat onder de arm omdat ze data wilden krijgen van SM Entertainment over hun betalingen tijdens de afgelopen 11 jaar. SM Entertainment kon die gegevens niet geven, waardoor de drie hun contract beëindigden en het agentschap zullen verlaten. 

Einde contract

Gisteren lieten Baekhyun, Xiumin en Chen van EXO via hun advocaat Lee Jae-hak weten dat ze hun contract met SM Entertainment zullen beëindigen. De drie leden van de boyband doen dat nadat SM Entertainment weigerde om hen inzicht te geven in hun financiële gegevens. Baekhyun, Xiumin en Chen stelden een deadline van woensdag 31 mei en omdat SM Entertainment op die datum nog steeds geen gegevens had aangeleverd, zullen de drie het agentschap verlaten.

Hun advocaat laat verder ook weten dat het contract van de drie leden van EXO illegaal is, omdat het ging om een langere termijn dan 7 jaar, wat de wettelijke maximumduur is van een K-popcontract. Het contract zou oplopen tot 18 jaar.

SM Entertainment ontkende dit en beweerde dat er “externe partijen” zijn die Baekhyun, Xiumin en Chen dit influisteren. Daarbij zou het gaan om een ander agentschap dat de drie zou willen aanwerven. Het agentschap in kwestie, Big Planet Made (BPM), ontkende dit echter meteen.

Comeback EXO

De advocaat gaf gisteren ook al een korte boodschap van Baekhyun, Xiumin en Chen aan hun fans. Daarin maakten ze duidelijk dat ze hun fans dankbaar zijn voor hun steun en hopen dat ze aan hun zijde zullen blijven staan. Nu komt er nog een geruststellende boodschap voor fans van EXO. Zowel de drie leden als SM Entertainment laten namelijk weten dat de geplande comeback van EXO er wel degelijk komt.

SM Entertainment kondigde begin dit jaar aan dat EXO dit jaar een comeback zou maken met alle leden. Door de verplichte legerdienst in Zuid-Korea was er tijdens de afgelopen vier jaar telkens minstens één lid weg. Dit jaar zou er dan een comeback komen met alle leden, maar door de plotse legerdienst van Kai, zal hij er dus niet kunnen bij zijn. Uiteindelijk zullen er zeven leden deelnemen aan de comeback, wat betekent dat Lay er ook deze keer niet zal bijzijn.

Normaal zouden de opnames voor de videoclip voor de comeback vandaag, op vrijdag 2 juni, van start gaan. Maar door het vertrek van Baekhyun, Xiumin en Chen wordt dit uitgesteld. Het is nog niet geweten wanneer de opnames dan wel kunnen doorgaan. Maar de comeback komt er dus wel.

Meer
Lees meer...