Left Right
scrollTop top

San Diego Comic-Con komt naar je woonkamer van 22 tot 26 juli!


San Diego Comic-Con At Home
© EPA

Goed nieuws voor iedereen die teleurgesteld is dat allerlei popcultuurevenementen afgelast zijn! Want dé conventie der conventies organiseert een @Home-variant. Je leest het goed, tussen 22 en 26 juli kan iedereen virtueel aanwezig zijn op de San Diego Comic-Con!

De uitbraak van het coronavirus heeft een gigantische impact gehad op onze levens. Hele industrieën wereldwijd hebben het enorm moeilijk om het hoofd boven water te houden, en da’s ook in de entertainmentwereld het geval.

De San Diego Comic-Con bijvoorbeeld werd al in april afgelast. Het bekendste evenement in de popcultuur lokt namelijk massa’s bezoekers van over de hele wereld, en dat zou heel gevaarlijk zijn voor een heropflakkering van het virus.

“Huisdieren welkom!”

In mei kwam de organisatie met een oplossing. “Binnenkort”, begon de teaser op sociale media. “Gratis parking. Gemakkelijke stoelen. Gepersonaliseerde snacks. Geen rijen. Huisdieren welkom. Badges voor iedereen. En een zitje op de eerste rij voor … ComicCon@Home!”

Het filmpje kreeg het eenvoudige bijschrift: “We zien jullie komende zomer!” En nu heeft de organisatie van San Diego Comic-Con ook bekendgemaakt wanneer de @Home-editie precies plaatsvindt. Maak maar je agenda leeg (alsof dat moeilijk is) van 22 tot 26 juli!

“Moeilijke tijden”

“Voor de eerste keer in ons vijftigjarig bestaan, zijn we blij dat we virtueel iedereen van over de hele wereld zullen kunnen verwelkomen”, liet SDCC-woordvoerder David Glanzer weten.

“Ook al zorgen de lockdownmaatregelen ervoor dat deze tijd een hele moeilijke is, toch zien we die als een mogelijkheid om een beetje geluk te verspreiden en onze gemeenschapszin nog steviger te maken.

Panels

Een virtuele Comic-Con is natuurlijk niet wat fans ervan gewoon zijn, al doen de organisatoren er alles aan om het virtuele evenement zo hard mogelijk op het échte te laten lijken.

Er zal dus ook een Exibition Hall zijn, waar speciale stukken, promoties en limited edition-items zullen worden aangeboden. En ook de panels met acteurs, actrices en bekende mensen van achter de schermen zullen tijdens het @Home-evenement niet ontbreken.

Misschien wel het mooiste aan Comic-Con@Home? Er staat geen limiet op het aantal bezoekers!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308