Complotdenkers: “Wereld vergaat volgende week, kalender van de Maya’s was fout”

Einde van de wereld
Shutterstock

Dat 2020 een rampzalig jaar is, dat hebben wel allemaal al wel begrepen. Maar nu hebben complotdenkers een nieuwe theorie opgesteld die zegt dat de volledige wereld dit jaar zal vergaan. Meer nog, het einde van de wereld staat gepland voor volgende week.

Je herinnert je vast nog wel het jaar 2012. Het jaar waarin volgens de Maya’s de wereld zou vergaan. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar nu denken complotdenkers dat de wereld alsnog zal vergaan, maar dat de kalender van de Maya’s gewoon fout was over de datum. Het nieuwe einde van de wereld? Volgende week.

21 juni 2020

Volgens de nieuwe berekeningen is het einde van de wereld wel heel dichtbij. Volgens de herberekening zou het namelijk al volgende week zondag, op 21 juni 2020, al gedaan zijn met de wereld.

De foute berekening is het gevolg van het overzetten van de verschillende kalenders. Zo is er de Gregoriaanse kalender, de kalender die wij gebruiken, maar er is ook de Juliaanse kalender en in die kalender telt een jaar 11 dagen langer. in een tweet legt wetenschapper Paolo Tagaloguin uit dat het volgens de Juliaanse kalender nu eigenlijk pas het jaar 2012 is. En op 21 juni 2020 zou het volgens die kalender dus 21 december 2012 zijn. De dag waarop de wereld volgens de Maya’s ging vergaan.

Einde van de wereld

De theorie dat het einde van de wereld nabij is, komt dus vanuit de Maya’s. Voor de Maya’s zou 21 december 2012 (of ja, hun equivalent van die datum) een belangrijke dag zijn. Waarom precies was niet duidelijk. Maar voor doemdenkers was dat genoeg om ervan uit te gaan dat de Maya’s het einde van de wereld voorspeld hadden.

Verschillende mensen bouwden bunkers om zich te beschermen tegen het noodlot. En er werd in 2009 natuurlijk ook een heuse rampenfilm gemaakt, waardoor plots heel wat mensen op de hoogte waren van het “nakende einde van de wereld”.

NASA: “Waar is het bewijs?”

Maar de NASA snoerde deze doemdenkers al snel de mond. “Het verhaal zegt dat Nibiru, een zogenaamde planeet die ontdekt werd door de Sumeriërs, onderweg is naar de aarde.” De wereld zou dus vergaan op het moment dat deze planeet in contact komt met de aarde. “Deze catastrofe stond eerst gepland voor mei 2003, maar omdat er op die dag niets gebeurde, werd hij dan maar verschoven naar december 2012 en gelinkt aan een ander moment in de Mayakalender.” En aangezien ook 21 december 2012 niet het einde van de wereld betekende, werd de datum dus nog een keer verschoven naar 21 juni 2020.

“Waar is de wetenschap? Waar is het bewijs?”, zo gaat de ruimtevaartorganisatie verder. “Er is geen bewijs, er is enkel fictie, of dat nu gaat over boeken, films, documentaires of het internet. Het is een feit dat er geen bewijs is en dat kunnen we niet veranderen.”

2020 is dus een vreselijk jaar uit de geschiedenis van de mens, maar of het ook echt het einde van de wereld zal betekenen, daar komen we volgende week zondag ongetwijfeld achter.

Gesponsorde artikelen