Left Right
scrollTop top

Computerstoring houdt wereldwijd duizenden Delta-vliegtuigen urenlang aan de grond


Computerstoring houdt wereldwijd duizenden Delta-vliegtuigen urenlang aan de grond

De computers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines liggen wereldwijd plat. Reizigers kunnen daardoor niet inchecken. De vliegtuigmaatschappij zegt hard te werken aan een oplossing, maar kan niet zeggen hoe lang het gaat duren. Reizigers wordt aangeraden om de status van hun vluchten te controleren voor vertrek.

“Onze systemen liggen er overal uit. We hopen dat het snel opgelost is”, meldt de airline op Twitter. Er komen massaal vragen binnen van reizigers. De meldingen komen van over de hele wereld, onder meer van luchthavens in London, Tokio en Los Angeles. Delta Air Lines reageert daarop met allerlei excuses, maar het is vooralsnog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Volgens de maatschappij wordt gewerkt aan een oplossing.

5.400 vluchten

Delta is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij voert dagelijks meer dan 5.400 vluchten uit en vervoerde vorig jaar bijna 140 miljoen passagiers.

Vanochtend kwamen de eerste klachten van passagiers dat ze niet konden inchecken of aan boord konden komen van een vliegtuig. Ze vroegen via Twitter Delta om tekst en uitleg. Ze kregen als antwoord dat het computernetwerk van de luchtvaartmaatschappij niet goed draaide. Een oorzaak werd niet genoemd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810