Left Right
scrollTop top

Concert The Kooks verplaatst wegens de rel rond het Koninklijk Circus


Concert The Kooks verplaatst wegens de rel rond het Koninklijk Circus

Het concert van de Britse band The Kooks op 16 november wordt verplaatst naar Vorst Nationaal. Dat meldde de band vanmiddag via hun sociale media. De reden? De aanhoudende discussie over de uitbating van het Koninklijk Circus, de concertzaal waar het concert eerst gepland stond. Ook het concert van Nick Murphy (Chet Faker) wordt naar Vorst Nationaal verplaatst.

De rel rond de concertzaal in Brussel blijkt dan toch gevolgen te hebben voor de programmatie. Zowel de Britse band The Kooks als Australische zanger Nick Murphy (Chet Faker) moeten hun concerten verplaatsen naar Vorst Nationaal, omdat het Koninklijk Circus er niet op voorzien is. Eerder deze week werden ook al twee andere concerten naar La Madeleine, een kleine Brusselse zaal, verplaatst.

Concertzaal zonder uitbater

Eind 2016 besliste de stad Brussel om vzw Brussels Expo aan te duiden als nieuwe uitbater van het Koninklijk Circus, een concertzaal die daarvoor jarenlang in handen was van de Botanique. Vanaf 1 juli 2017 zou Brussels Expo de nieuwe eigenaar worden, maar daar staken Botanique en Sportpaleis Group een stokje voor. Ze stapten samen naar de rechter omdat er sprake was van belangenvermenging. De voorzitter van de Brussels Expo, Philippe Close, was namelijk als Brussels schepen van Toerisme te nauw betrokken bij de zaak. Hierdoor was Brussels Expo bevoordeeld ten opzichte van de Botanique. In een kortgeding werd beslist dat Brussels Expo de concertzaal niet mocht uitbaten. Gevolg? De concertzaal is nu enkel in handen van de stad Brussel, maar die kunnen er geen concerten organiseren.

Lege zaal kan geen artiesten ontvangen

Van zodra Botanique wist dat hun concertzaal van eigenaar zou veranderen, hebben ze al hun materiaal opgeborgen. Net zoals een huurder zijn meubels terug meeneemt bij afloop van het huurcontract. Maar daar had de stad Brussel niet op gerekend. De stad noch de vzw hebben de apparatuur kunnen overkopen waardoor de lege zaal nu geen artiesten kan ontvangen. Het nieuwe cultuurseizoen komt eraan met rasse schreden, en de stad zoekt zo snel mogelijk naar oplossingen. De eerste verplaatsingen werden deze week aangekondigd.

Puzzelen om alternatieve zalen te vinden

Vandaag raakte bekend dat zowel het concert van The Kooks als dat van Chet Faker worden verplaatst naar Vorst Nationaal. De tickets blijven geldig en voor het uitverkochte concert van The Kooks zijn er nu extra tickets vrijgekomen. Vorige week werden ook al twee andere concerten van dit najaar verplaatst naar de kleinere Brusselse zaal La Madeleine. Er staan nog heel wat andere evenementen gepland voor het najaar en de stad Brussel zal dus nog moeten puzzelen, willen ze die laten doorgaan. Onder andere zangeres Banks en muzikant Benjamin Clementine zouden dit najaar in het Koninklijk Circus optreden


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489