Conflict tussen Israël en Iran bereikt nieuw hoogtepunt met een ‘payback-meme’ op Twitter

Conflict tussen Israël en Iran bereikt nieuw hoogtepunt met een ‘payback-meme’ op Twitter

Twitter wordt wel vaker gebruikt als een medium waar persoonlijke vetes uitgevochten worden. Niets zo gemakkelijk als van achter je schermpje steken uitdelen naar al wie je wil. Toch volstaat het meestal om die vervelende Twitteraars van één duidelijk antwoord te dienen om ze te doen zwijgen. En zo deed Israël dat ook bij Iran gisteren.

De spanningen tussen Israël en Iran liepen de vorige weken serieus op. Zeker toen de Verenigde Staten uit het nucleair akkoord stapten, volgden de raketten die heen en weer geschoten werden tussen Israël en Iran snel.

Twitter-oorlog

Nu blijkt de laatste dagen dat de twee vijanden niet alleen op de grond oorlog voeren. Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei plaatste zondag een tweet waarin hij Israël een ‘kankertumor’ noemde die uitgeroeid moest worden.

Je zou misschien denken dat er uit de tweet een vurige discussie ontstond, zoals dat wel vaker gebeurt op Twitter wanneer het gaat over politieke vetes. De Israëlische ambassade had echter een totaal ander antwoord klaar. Ze reageerden met een meme uit de bekende film ‘Mean Girls’ uit 2004.

En zo legde Israël Iran keurig het zwijgen op. De tweet van de ambassade werd massaal geliket en geretweet. De reacties op de tweet waren wel verdeeld, aangezien er zowel reacties uit Iran als Israël als andere delen van de wereld kwamen. Enkele van de grappige reacties willen we jullie toch niet onthouden!

Zo vraagt deze jongeman welke 15-jarige jongen de Twitter-account van de Israëlische ambassade gehackt heeft.

En eist deze vrouw dat ze de social media manager van de account opslag moeten geven.

En tot slot halen enkele Twitteraars ook het meest gegeerde wapen van het medium boven: de memes!

Gesponsorde artikelen