Left Right
scrollTop top

Conner Rousseau (sp.a) toont blote bast uit solidariteit met Finse premier


Conner Rousseau blote bast solidariteit Finse premier Sanna Marin
© Instagram

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau vindt het schandalig dat de Finse premier Sanna Marin onder vuur kwam te liggen, omdat ze in een modeblad verscheen met enkel een blazer aan. Om haar een hart onder de riem te steken, postte Rousseau een foto op Instagram met een gelijkaardige decolleté. “Omdat vrouwen nog te veel worden afgerekend op hun uiterlijk”, schreef de 27-jarige politicus bij zijn post.

Instagram

De Finse premier Sanna Marin kreeg de jongste tijd heel wat kritiek over zich nadat ze op de cover van een vrouwenblad verschenen was met een blazer waar ze niets onder droeg. Dat Marin onder vuur kwam te liggen, vindt Rousseau een schande en daarom postte hij zelf een foto waarop hij zijn blote bast toont.

(Zusters komen in opstand tegen seksisme in het Vaticaan.)

“Preutse mensen”

Op Instagramstories gaf hij nog een woordje uitleg: “Waarom ik zo ne foto plaats? Om Sanna Marin te steunen.”

“Ik leerde de premier van Finland kennen als een sterke capabele dame. Die in moeilijke tijden op jonge leeftijd Finland moest leiden. Nu krijgt ze kritiek omdat ze beetje decolleté toonde. So What? We zijn 2020 hé, preutse mensen.”

Rousseau riep mensen ook op om hetzelfde te doen: “Komaan, waar blijft die foto van jullie decolleté?”

(Kris Jenner door bodyguard beschuldigd van seksueel wangedrag.)

#imwithsanna

Rousseau is echter niet de enige die zijn steun betuigt voor Marin. Zo steunen honderden Finse mannen en vrouwen hun premier door zelf ook een foto in een even laag uitgesneden vestje te delen op sociale media.

In het modeblad gaf Marin ook een interview over haar job, haar gezin en gendergelijkheid. Marin gaf onder meer aan dat het uiterlijk van een vrouw bijna altijd onderwerp is van debat in Finland. Daarom kiest ze meestal voor dezelfde soort outfit, waaronder een blazer.

Marin is 37 jaar en is de jongste premier die Finland ooit gekend heeft. Ze is lid van de sociaaldemocratische partij en is de derde vrouwelijke premier van het land.

(Harvey Weinstein: nieuwe beschuldigingen van verkrachtingen van verschillende vrouwen.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911