Left Right
scrollTop top

Conor McGregor bidt letterlijk voor lichte straf na gewelddadig incident


Conor McGregor bidt letterlijk voor lichte straf na gewelddadig incident

Conor McGregor, de Mixed-Martial-vechter die in de zomer van 2017 het wereldberoemd duel tegen legende Mayweather verloor, hangt een zware straf boven het hoofd. Vorige week donderdag doken er beelden op van ‘The Notorious’ die een bus UFC-vechters aanviel met onder andere een steekwagen. Twee inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Op zaterdag 7 april vond het jaarlijkse Ultimate Fighting Championship plaats in het Barclays Center in New York. Er werden echter maar 10 westrijden gehouden voor de titel, in plaats van de gebruikelijke 13. Dit door één man, die luistert naar de naam Conor McGregor.

Drie wedstrijden geannuleerd

De voormalige UFC-kampioen haalde zichzelf namelijk een lastige situatie op de hals. Afgelopen donderdag viel hij, 2 dagen voor het kampioenschap, een bus vol UFC-vechters aan. Hij had het naar eigen zeggen gemunt op rivaal Khabib Nurmagomedov, die de dag ervoor ruzie had gekregen met Artem Lobov, een goede vriend en teammaat van McGregor.

Om de eer van zijn vriend te verdedigen, gooide McGregor onder andere een steekwagentje en een veiligheidshek door de ramen van de bus. Michael Chiesa and Ray Borg, die het moesten opnemen tegen

Anthony Pettis and Brandon Moreno, raakten gewond aan hun ogen door het rondvliegend glas, en konden daardoor niet meedoen aan het kampioenschap. Ook Artem Lobov, de vriend van McGregor, werd gediskwalificeerd wegens medeplichtigheid. Zo moesten er dus drie wedstrijden geannuleerd worden.

In de boeien geslagen

Na het incident vluchtten ‘The Notorious’ en zijn crew en scheurden ze weg in een SUV. Het duurde echter niet lang tot hij zich aangaf bij de politie. McGregor kreeg een borgsom van $50.000 (40.500 euro) opgeplakt, die naar verluidt werd neergeteld door teammaat Dillon Danis. Dit betekent niet dat hij niet gestraft wordt, enkel dat hij de gevangenis voorlopig mag verlaten. Hij werd in beschuldiging gesteld voor crimineel gedrag en mishandeling en moet op een later tijdstip voorkomen voor de rechtbank.

Biddende handen

Voor de MMA-vechter is het nu in spanning wachten op zijn straf. Het ziet er niet mals uit voor het Ierse heethoofd. In de staat New York staat er op mishandeling een celstraf van elf maanden, voor crimineel gedrag zelfs nog meer. Drie dagen nadat hij op borgtocht vrijkwam plaatste McGregor een foto op Instagram met biddende handen erbij, een smeekbede om een goede afloop. Het uiteindelijke verdict valt op 13 juni.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899