Conor McGregor daagt enkele dagen voor UFC 229 Khabib Nurmagomedov nog wat verder uit

Conor McGregor daagt enkele dagen voor UFC 229 Khabib Nurmagomedov nog wat verder uit

Conor McGregor gooit amper enkele dagen voor zijn langverwachte titelgevecht tijdens UFC 229 nog wat extra olie op het vuur. In een Instagrampost daagt hij Khabib Nurmagomedov nog maar eens uit: “Zeg maar een gebedje, want je gaat het nodig hebben”. In een interview met z’n eigen kanaal laat hij meteen ook weten tegen wie hij het na z’n gevecht met Khabib wil opnemen, en daar zitten enkele opvallende namen bij.

Conor McGregor is niet vies van wat psychologische oorlogsvoering. Wie de Ier een beetje kent, weet dat hij altijd in het hoofd van z’n tegenstander probeert te kruipen. Zo maakte hij zijn opponent van komende zaterdag, de regerende UFC lightweight-kampioen Khabib Nurmagomedov, al het hoofd dol tijdens de persconferentie.

“Dubbelloopse shotgun”

“Ik weet dat hij bang is van een slag”, zei de flamboyante Ier toen. “En als je bang bent van een slag van mij, dan komt die aan als een dubbelloopse shotgun!” Maar daar hield hij niet op. Hij kwam ook nog eens terug op het busincident: “Ik dank de heer Jezus Christus dat hij de ballen niet had om van de bus te komen, of dat ik de deur niet heb geopend. Want als ik dat had gedaan, dan zou deze man hier nu dood zijn en ik een cel zitten.”

En de voormalige double champ gaat nu gewoon verder op dat elan. In een Instagrampost daagt hij Khabib nog wat verder uit. Onder een foto van een close-up van z’n halsketting schreef hij: “Zeg maar een gebedje, want je zal het nodig hebben.”

Bekijk hieronder de Instagrampost van Conor McGregor:

“De echte koning”

Op zijn eigen mediakanaal, TheMacLife, gaf de Ier een lang interview over z’n terugkeer naar de octagon. “Ik heb mijn hele leven gegeven om die twee titels te veroveren, die twee UFC-titels”, zei McGregor, die beide titels gedwongen moest opgeven omdat hij te lang inactief was. “Die dingen frustreren me, zeker als je kijkt naar aan wie de titels gegeven zijn, wie er de uitdagers zijn, … Er frustreren me veel dingen in deze sport, en om dan te zien hoe het allemaal is uitgespeeld, ik werd gewoon nog hongeriger om terug te komen en te tonen wie de echte koning is.”

McGregor kijkt dus duidelijk uit naar z’n titelgevecht met Khabib Nurmagomedov. Maar hij kijkt ook verder dan UFC 229. “Ik ben al aan het uitwerken geweest tegen wie ik daarna wil vechten”, bekende McGregor. “Ik weet dat Dustin (Poirier, red.) en Nate (Diaz, red.) het tegen elkaar gaan opnemen. Ik weet dat de welterweight-titel wordt verdedigd, en ik weet dat de huidige titelhouder Tyron (Woodley, red.) er hard naar uitkijkt. Zoals ze allemaal doen. Ik weet dat Georges (Saint Pierre, red.) aan het testen is om zijn gewicht naar lichtgewicht-divisie te brengen. Iedereen wil het. Ik ben hier, ik ben klaar. Afwachten wat er gebeurt. Ik heb iedereen in mijn vizier.”

Bekijk hieronder het volledige interview:

Gesponsorde artikelen