Left Right
scrollTop top

Conor McGregor mag opnieuw vechten in UFC en dus dromen fans van een rematch tegen Floyd Mayweather


Conor McGregor mag opnieuw vechten in UFC en dus dromen fans van een rematch tegen Floyd Mayweather

De UFC legt Conor McGregor geen schorsing op naar aanleiding van het incident van begin april in New York waarbij de Ier een bus met andere vechter bekogelde. De uitspraak is enigszins verrassend omdat in het verleden voor gelijkaardige incidenten wel zware straffen zijn uitgesproken. Veel volgers beschuldigen Dana White, baas van de UFC, dan ook van het bevoordelen van uithangbord Conor McGregor. Fans dromen dan weer van een rematch tegen Floyd Mayweather, al lijkt dat er nog niet direct aan te komen.

Conor McGregor is met voorsprong de bekendste ‘kooivechter’ ter wereld. De flamboyante Ier valt niet alleen op met zijn bekende trash talk en zijn opvallende kostuums, maar ook door zijn overstap naar het boksen vorig jaar. De UFC-vechter wou bokslegende Floyd Mayweather verslaan en dat absurde gevecht bracht niet alleen 500 miljoen euro op, maar zorgde ook voor enorm veel aandacht.

Terugkeer McGregor naar UFC

Sindsdien hebben beide heren niet meer gevochten. Mayweather is weer met pensioen en McGregor zou zich voorbereiden op een terugkeer naar de UFC. Maar de vraag is tegen wie Conor ‘The Notorius’ McGregor bij die terugkeer zal vechten.

De Ier is door zijn lange afwezigheid beide wereldtitels, in twee verschillende gewichtklassen, kwijtgeraakt, maar is nog altijd de gedroomde tegenstander van velen. Door zijn bekendheid is een gevecht tegen McGregor namelijk heel lucratief. De huidige UFC-kampioenen krijgen normaal maar een fractie krijgen van wat zo’n kamp kan opbrengen.

Rematch tegen Mayweather?

Maar het grote publiek droomt natuurlijk van een rematch tegen Floyd Mayweather. Deze keer zou die kamp moeten plaatshebben in de octagon en volgens de regels van MMA, het terrein van McGregor. Regelmatig duiken geruchten op over zo’n duel en vorig week was het weer zover.

Volgens bepaalde bronnen zou Mayweather akkoord gaan om met licht aangepaste regels te vechten tegen McGregor in de octagon. Een deal waarmee de Ier akkoord zou gaan want naar eigen zeggen zou de bokser een gevecht met de officiële UFC-regels tegen hem nooit overleven.

Incident in New York

Een officiële aankondiging van die rematch is er echter nog niet en dat zou wel eens te maken kunnen hebben met het incident van begin april in New York. Daar viel ‘The Notorius’ een bus met UFC-vechters aan. Hij had het naar eigen zeggen gemunt op rivaal Khabib Nurmagomedov, die de dag ervoor ruzie had gekregen met Artem Lobov, een goede vriend en teammaat van McGregor.

Twee vechters raakten gewond en moesten hun kamp later op de dag afgelasten en McGregor werd opgepakt door de New Yorkse politie. Na een borgsom van 40.000 euro kwam hij weer vrij, maar op 14 juni volgt wel nog een proces waarbij de kans groot is dat McGregor veroordeelt wordt en de VS niet meer binnen mag.

UFC kan niet zonder McGregor

Niet zo’n aangename vooruitzichten dus voor Conor McGregor, maar van één kopzorg is hij wel verzorgd. De UFC legt hem namelijk geen aparte schorsing op. Op het eerste zicht een verrassende beslissing, zeker omdat andere vechters voor gelijkaardige incidenten levenslang geschorst werden.

Toch is de beslissing niet geheel verrassend. Dana White is de baas van de UFC en goed bevriend met McGregor die de sport groot heeft gemaakt en White dus vele miljoenen heeft opgeleverd. Het is dus maar de vraag of de UFC wel kan zonder zijn uithangbord, ondanks de harde woorden die er eerst wel waren voor de Ier na het incident.

Mayweather, Nurmagomedov of Diaz?

Maar een straf volgt er dus niet en die beslissing zorgt wel voor heel wat kritiek. “We weten dat McGregor een voorkeursbehandeling krijgt, maar dat is voor niets of niemand goed, zeker niet voor de sport”, zegt Joe Rogan, een heel bekende UFC-commentator.

‘The Notorius’ mag dus opnieuw vechten, maar het incident in de Verenigde Staten verkleint wel de kans dat zijn volgende duel tegen Mayweather zal zijn. Het gedroomde duel voor de fans van UFC is dat tegen zijn Khabib Nurmagomedov, de man waarvoor McGregor New York op stelten zette.

De Rus pakte tijdens dat event de wereldtitel bij de lichtgewichten en is dus op zoek naar iemand om zijn titel tegen te verdedigen. Een andere mogelijke tegenstander voor McGregor is Nate Diaz. De twee vochten al twee keer tegen elkaar en de stand is op dit moment 1-1. Die tweede kamp is de best bekeken UFC-match ooit. Diaz lijkt duidelijk zin te hebben in een derde kamp, maar wat wil McGregor?

Bekijk hier nog eens het incident met Conor McGregor in New York


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308