Contracten van Harvey Weinstein, die slachtoffers de mond snoerden, zijn niet meer geldig

Contracten van Harvey Weinstein, die slachtoffers de mond snoerden, zijn niet meer geldig

De filmproducent Harvey Weinstein liet zijn slachtoffers contracten ondertekenen om hen tot zwijgen te dwingen. Nu heeft het bedrijf, Weinstein Co, in een verklaring laten weten dat het de slachtoffers vrijuit laat praten. Het schandaal rond seksueel wangedrag deed heel wat stof opwaaien dat het bedrijf uiteindelijk helemaal onderuithaalde. 

Sinds oktober is bekend gemaakt dat Weinstein geheimhoudingsovereenkomsten gebruikte als geheim wapen om zijn aanklagers de mond te snoeren. De New Yorkse procureur-generaal Eric Schneiderman spande vorige maand een rechtszaak aan tegen Weinsteins bedrijf namens de werknemers. Op die manier wilde hij de rampzalige gevolgen van het schandaal op de werkvloer aanpakken. “Niemand moet bang zijn om zicht uit te spreken of gedwongen te worden stil te blijven”, verklaar het bedrijf.

Ongeveer 80 vrouwen hebben Weinstein beschuldigd van seksueel wangedrag en dat veroorzaakte heel wat schade aan Weinstein Company. De onderneming is nu op zoek naar een nieuwe koper of investeerder. Een groep investeerders wilde het bedrijf overnemen, maar weigerde uiteindelijk wegens “tegenvallende informatie” in de boekhouding. Weinstein was één van de machtigste figuren binnen Hollywood wiens carrière drastisch eindigde na talloze beschuldigingen van ongewenste seksuele intimidatie.

Gesponsorde artikelen