Cool of creepy? De ‘Black Mirror’-lenzen van Netflix doen je nadenken over je serieverslaving

Cool of creepy? De ‘Black Mirror’-lenzen van Netflix doen je nadenken over je serieverslaving

Zeker met het weer van dit weekend zijn wij er ook wel eens schuldig aan: een weekendje met een zak chips, pizza en een héél seizoen van een serie. En met Netflix is dat extra makkelijk geworden. maar het kan nog makkelijker, en dus heeft de streaminggigant een concept voorgesteld: een soort lenzen om Netflix op te bekijken. Zoals in die Netflix-serie, Black Mirror. Beetje cool, beetje creepy. 

Als je een beetje naar Black Mirror gekeken hebt, dan herken je wel waar Netflix nu mee afkomt: een set lens-achtige dingen, waarmee je je series en films gewoon rechtstreeks in je oogbollen kan laten projecteren. Goed voor de kwaliteit, handig als je in een gesprek zit waar je eigenlijk niet bij wil zijn, maar een nogal twijfelachtig idee, zelfs als je ’n gadgetfreak bent.

En dus zal het je niet verbazen: ondanks de trailer blijkt het om een concept te gaan, om ons vooral aan te moedigen om wat extra serietjes te bingen. Netflix Vista is dan netjes gepikt uit Black Mirror. Met de slogan “What if the things you love could always be with you?” zou het reclamespotje wel eens een omgekeerd effect kunnen hebben. Wij moeten alvast nog eens nadenken voor we weer aan een nieuw seizoen starten.

Hoewel het dus vooral om een stunt gaat, zijn we mogelijks niet meer zo ver af van the real thing: zowel Sony, Samsung als Google hebben patentaanvragen lopen voor smart lenses. Die zijn natuurlijk nog in ontwikkeling, maar binnen een vijftal jaar zou het al zover kunnen zijn.

Bekijk hier onze top 19 van alle afleveringen van Black Mirror.

Gesponsorde artikelen