‘Corn Kid’ wordt officiële maïsambassadeur van South Dakota

Tegenwoordig luistert de grootste ster van TikTok naar de naam Tariq, al ken je hem waarschijnlijk beter onder de naam Corn Kid. De 7-jarige Tariq werd enkele weken geleden geïnterviewd, waarbij hij z’n liefde voor maïs onmogelijk kon verbergen. En die liefde voor maïs heeft hem nu de rol van maïsambassadeur van South Dakota opgeleverd.

Op TikTok kan je tegenwoordig van de ene dag op de andere gebombardeerd worden tot een superster. Daar kan de 7-jarige Tariq over meespreken. De jongen werd vorige maand geïnterviewd over zijn liefde voor maïs en nu is hij wereldberoemd als Corn Kid.

Corn Kid

Het verhaal van Corn Kid start begin augustus. Toen deelde het account Recess Therapy een video op TikTok waarin de 7-jarige Tariq geïnterviewd wordt. Tijdens z’n interview eet Tariq een maïskolf waar hij maar al te graag over vertelt. “Vanaf het moment dat ik wist dat maïs echt was, was ik fan. En toen ik het met boter probeerde veranderde alles! Ik hou van maïs.” Daarnaast vertelt Tariq dat hij vooral fan is van “the juice” en op het einde wenst hij iedereen nog een “corntastic” dag toe.

@recesstherapy Children of the… corn? 😂 🌽 #recesstherapy #corn #cornisgood #fyp #favorite ♬ original sound – Recess Therapy

Nadien maakten The Gregory Brothers (@schmoyoho op TikTok) met autotune een nummer van het fragment van Tariq en dat nummer ging mogelijk nog meer viraal dan het originele fragment. Het nummer, getiteld It’s Corn, is ondertussen ook al te vinden op Spotify. Daarbij lieten The Gregory Brothers ook al weten dat ze de opbrengst uit streams van het nummer delen met de zanger van het nummer, in dit geval dus Tariq.

@schmoyoho intro song for any meal/snack with corn 🌽 – from iconic interview on @doingthings ♬ It's Corn – Tariq & The Gregory Brothers & Recess Therapy

Maïsambassadeur

De hype rond Tariq is ook de staat South Dakota niet ontgaan. De staat kroonde hem namelijk tijdens een bezoekje aan het locale Corn Palace tot “Corn-Bassador” ofwel maïsambassadeur. Want als er iemand is die smakelijk kan vertellen hoe overheerlijk maïs is, dan is het wel Tariq.

In een andere post liet de toeristische dient van de staat ook weten dat Tariq een beurs had gekregen. Daarmee kan hij meer leren over de agricultuur in South Dakota en dus ook de afkomst van zijn favoriete graangewas (ja, maïs is geen groente).

Chipotle

Eerder was Tariq ook al te zien in een filmpje van fastfoodketen Chipotle. Daarin is te zien hoe hij alle ingrediënten links laat liggen en enkel maïs wil. Je kan Tariq tegenwoordig ook zelf inhuren via Cameo. Een gepersonaliseerd filmpje van Corn Kid kost je daar 222 euro.

Meer
Lees meer...