28 nieuwe coronabesmettingen in België: overheid roept op om huisarts telefonisch te contacteren

De jongste 24 uur zijn er 28 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in België. 17 van de besmettingen werden vastgesteld in Vlaanderen, 3 in Brussel en 8 in Wallonië. Dat meldt de VRT op basis van berichten van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. De teller staat nu dus op 267 besmettingen.

De FOD Volksgezondheid wijst erop dat er voorlopig geen sprake is van een exponentiële stijging van het aantal gevallen. Dat zou vooral komen doordat de instroom van besmette personen uit Noord-Italië is gestopt en doordat besmette mensen thuisblijven om de verspreiding van het coronavirus te vermijden.

Huisarts telefonisch contacteren

Toch is de coronacrisis ook bij ons nog lang niet voorbij. Er worden de komende dagen nog nieuwe vaststellingen van besmettingen verwacht. De overheid raadt mensen met ziektesymptomen zoals koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden dan ook aan om hun huisarts telefonisch te contacteren. Daarnaast kan iedereen best zoveel mogelijk contact vermijden met kwetsbare groepen, zoals ouderen of mensen met een zwak immuunsysteem.

Meer
Lees meer...