Coronacrisis: ‘Dit weekend naar de kust gaan kan je veel geld kosten’

In West-Vlaanderen heeft men opgeroepen om ondanks het voorspelde goede weer, niet af te zakken naar de kust dit weekend. Om dit te vermijden zullen er overal strengere controles uitgevoerd worden.

Bij Radio 1 riep de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), op om ook dit weekend niet naar de kust te komen. Door de uitbraak van het coronavirus zijn enkel noodzakelijke verplaatsingen toegestaan en daar zit een tripje naar de kust niet bij. Ook niet voor mensen die daar een tweede woonst hebben.

Boetes

Er zal gecontroleerd worden aan de invalswegen maar ook met het openbaar vervoer naar de kust trekken is geen optie, daar zal je namelijk ook gecontroleerd worden. “Degenen die het nu nog niet weten, zijn van kwade wil. Het is uiteindelijk ook de bedoeling die mensen te beboeten en terug te sturen”, zegt De Caluwé.

Ondanks de strenge maatregelen blijven sommige mensen creatief in hun excuses. Sommige mensen willen gaan wandelen met hun hond omdat “die ook jodium nodig heeft”. Andere mensen komen ’s nachts toe in de hoop niet gecontroleerd te worden maar ook zij zullen beboet worden.

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Controles

Er zal dus op de invalswegen gecontroleerd worden, aan de stations maar ook in hotels en warenhuizen. Aan buurtbewoners wordt gevraagd te melden wanneer ze beweging zien in een tweede woonst.

Al deze maatregelen gaan uiteraard een impact hebben op het toerisme. Die zouden normaal een drukke periode voor de boeg hebben maar zien dit nu helemaal in het water vallen. Uitgerekend zouden ze een omzetverlies van 750 miljoen euro kunnen hebben.

Meer
Lees meer...