Coronagevaar op je telefoon: zo houd je het virus weg

Coronagevaar op je telefoon: zo houd je het virus weg
Pixabay

Het coronavirus verspreidt zich gigantisch snel. Als gevolg daarvan moet een groot deel van de wereld een aantal weken in quarantaine verblijven, om de schade te beperken. Maar ook al denk je volledig veilig te zitten, heb je toch nog nog steeds een bron van bacteriƫn binnen handbereik. Dit is hoe je je gsm virusvrij houdt.

Er zijn al verschillende maatregelen getroffen om het coronavirus in te perken en ons gezond te houden, maar ook de gsm blijkt een grote bron van bacteriƫn te zijn. Een apparaat dat iedereen constant bij zich heeft, en aanraakt, en dus best ook virusvrij blijft. Het is heel simpel om je eigen gsm te reinigen en het virus weg te houden.

Desinfecteren

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel, en kan op verschillende materialen tot wel negen dagen overleven. Dat kan dus ook op je gsm zijn. Dat is het apparaat dat je misschien wel het meest gebruikt en soms zelfs tegen de zijkant van je hoofd duwt om te bellen. Dat betekent dat ieder mogelijk virus op je gsm heel snel tot op je huid kan komen. Je handen wassen helpt, maar het beste wat je kan doen is je gsm op een juiste manier reinigen.

desinfecteren_telefoon
Shutterstock

Het goeie nieuws is dat het desinfecteren van je telefoon een stuk makkelijker is geworden. Zo heeft Apple al laten weten dat je iPhones perfect met desinfecterende doekjes kan kuisen. Een andere manier is een mengeling tussen water en alcohol, maar die is iets gevaarlijker. Als de dosis niet precies is, kan het je scherm enorm aantasten. Dat is hetzelfde wanneer je pure alcohol gebruikt. Het lijkt slim, maar het is alles behalve gezond voor je gsm.

Gesponsorde artikelen