Left Right
scrollTop top

Coronavirus: alle cijfers blijven stijgen, ondertussen bijna 6.500 coronapatiënten in het ziekenhuis


Coronavirus België Update
© EPA

Het recordaantal besmettingen met het coronavirus in één dag tijd in ons land is gestegen tot ruim boven de 20.000. Het gaat om het aantal van afgelopen dinsdag: 21.448. Elke dag komen er gemiddeld 15.847 besmettingen bij.

Da’s het gemiddelde dat Sciensano berekende voor de week van 21 tot 27 oktober. De dagelijks 15.847 besmettingen zijn een stijging van 31 procent in vergelijking met de cijfers van de week ervoor. De cijfers stijgen iets trager, maar dat is grotendeels te verklaren door de nieuwe teststrategie die sinds 21 oktober gehanteerd wordt.

Sindsdien wordt niet meer iedereen getest die mogelijk besmet is met het coronavirus. Enkel wie symptomen heeft, kan nu nog getest worden. Dat zorgt er dus voor dat een deel van de besmettingen niet vastgesteld wordt en dus niet wordt opgenomen in de statistieken.

Ziekenhuisopnames

Elke dag worden gemiddeld 636 mensen in het ziekenhuis opgenomen. We zitten daarmee al serieus boven de piek van de eerste golf, toen gemiddeld 560 mensen per dag werden opgenomen. In totaal liggen nu al 6.438 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 1.105 op intensieve zorgen.

Ook het absolute dagrecord is ondertussen verbroken. In de eerste golf werd dat genoteerd op 28 maart, toen 629 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen werden opgenomen. Gisteren nog zijn maar liefst 720 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Woensdag waren het er zelfs nog meer: 743.

Overlijdens

Elke dag overlijden gemiddeld bijna 91 mensen (90,9 om precies te zijn) aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een stijging met 140 procent, of maar liefst 53 doden in vergelijking met de cijfers van een week eerder. In totaal overleden nu al 11.452 Belgen aan de gevolgen van het virus.

Lockdown

Met zulke cijfers is het ook logisch dat het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land gisteren strengere maatregelen heeft aangekondigd. Die houden onder andere in dat alle niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten en dat ook contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, niet meer kunnen.

Verder is binnen in huis enkel nog je zogenaamde knuffelcontact welkom. Buiten mogen nog vier andere mensen op bezoek komen, maar van hen moet je genoeg afstand houden. Daarnaast wordt ook de herfstvakantie opnieuw verlengd, tot en met 15 november. De regels gaan in tijdens de nacht van zondag op maandag en zijn zeker vier weken van kracht. 

Een volledig overzicht van de strengere maatregelen vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938