Left Right
scrollTop top

Coronavirus: 64 doden, 99 nieuwe mensen op intensieve zorgen


Coronavirus Covid-19 België
© EPA

Elke dag rond dit uur brengt het Federaal Crisiscentrum nieuwe cijfers naar buiten over het coronavirus. Die cijfers zijn ook vandaag niet positief: 64 mensen overleden, 575 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en 99 van hen liggen ondertussen op de afdeling intensieve zorgen.

De afgelopen 24 uur zijn er in België 64 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat brengt het totale aantal doden op 353. Dat maakte het Federaal Crisiscentrum daarnet bekend tijdens z’n dagelijkse persconferentie.

Ziekenhuisopnames

De ziekenhuizen tekenden 575 nieuwe patiënten op, da’s een stuk meer dan gisteren. Toen werden er nog 490 coronapatiënten opgenomen. In totaal liggen nu 3.717 mensen in het ziekenhuis door Covid-19. De afdeling intensieve zorgen telt 99 nieuwe patiënten. Dat brengt het totaal op 789 patiënten.

Totaal aantal bevestigde besmettingen

In totaal zijn nu minstens 9.134 Belgen besmet met het nieuwe coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn daar 1.850 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat cijfer ligt een stuk hoger dan andere dagen, maar dat is eenvoudig te verklaren. De capaciteit van de Belgische labo’s is namelijk serieus opgevoerd. Bovendien heeft een groot Waals laboratorium pas nu z’n cijfers bekendgemaakt.

Maatregelen verlengd

We hebben de piek van het virus nog steeds niet bereikt. Het is dan ook logisch dat de Nationale Veiligheidsraad gisteravond besliste om de huidige maatregelen met minstens twee weken te verlengen, tot en met 19 april. Daar kunnen nog twee weken bijkomen, dan gelden de maatregelen tot en met 3 mei.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452