Coronavirus: aantal nieuwe besmettingen stijgt licht

Het gemiddelde aantal besmettingen per dag is in ons land licht gestegen. In de periode van 27 augustus tot 2 september zijn per dag gemiddeld 454 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is 3,5 procent meer dan de week ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames is gestegen.

Op dinsdag 2 september – de meest recente dag met volledige cijfers – zijn er in ons land 550 nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Dat brengt het 7-daagse gemiddelde op 454. Alleen in Brussel en de provincie Antwerpen daalt het aantal besmettingen, al blijven ze daar wel nog altijd het hoogst, met respectievelijk 793 en 570 nieuwe gevallen in één week tijd. In vergelijking met het aantal inwoners scoort Brussel het slechtst. In totaal zijn nu al 87.825 besmettingen geregistreerd in België.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

Ook het aantal ziekenhuisopnames is licht gestegen. De voorbije zeven dagen zijn gemiddeld 16,9 coronapatiënten opgenomen per dag. Dat was de week ervoor nog maar 15,1. Er liggen nu in totaal 215 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus, 53 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg.

Het aantal dagelijkse overlijdens is wel opnieuw licht gedaald. Tussen 27 augustus en 2 september stierven dagelijks gemiddeld 3,1 mensen aan Covid-19. Dat brengt het totaal aantal overlijdens op 9.906.

Meer
Lees meer...