Coronavirus: 30 nieuwe doden in België

coronavirus dokter masker
Isopix

Er zijn in ons land opnieuw 30 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat is bekend gemaakt tijdens de dagelijkse briefing van het crisiscentrum. Ook het aantal patiënten is sterk gestegen.

Met de 30 nieuwe overlijdens van gisteren is het dodental in België opgelopen tot 67. Het gaat bijna altijd om oudere mensen. Eén iemand was tussen de 25 en 44 jaar en twee sterfgevallen waren tussen 45 en 64 jaar. Het gaat hierbij om mensen met onderliggende aandoeningen.

Er zijn ook 558 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat brengt het totaal aantal vastgestelde besmettingen op 2.815 mensen vastgesteld. Het aantal mensen met het coronavirus is in werkelijkheid hoger omdat niet iedereen getest wordt.

Meer mensen in ziekenhuizen

Er zijn de voorbije 24 uur 299 bijkomende patiënten opgenomen in het ziekenhuis waardoor het totaal aan gehospitaliseerde mensen met Covid-19 is opgelopen tot 1.089 mensen. 58 mensen mochten gisteren het ziekenhuis verlaten. In totaal mochten al 263 patiënten terug naar huis.

Van de gehospitaliseerde patiënten liggen er 238 op intensieve zorg. Dat zijn er 74 meer dan gisteren. Ons land heeft 1.900 bedden in intensieve zorg beschikbaar. 167 mensen worden beademd, een stijging van 53 tegenover gisteren.

Persconferentie FOD Volksgezondheid over coronavirus:

Gesponsorde artikelen